Szerintetek ez nem egy merő baromság?
Akinek annyi a szellemi színvonala,hogy soknak tartja az olvasnivalót, az lapozhat tovább.Köszönöm!
Az egyik ismerősöm osztotta meg ezt az agyatlanságot, én meg nem tudom felfogni,hogy hogy lehet valaki ennyire egyszerű, pont mint egy szög.
Tudom,hogy nem feltétlen az állatvédelemre vonatkozik, hisz ott az antirasszista utalás is, ami amúgy marhára nem kapcsolódik a szöveg többi részéhez, de mindegy, oda kellett tenni.
Mivel nem a politikai rovatba írtam, maradjunk az állatoknál.
Ezt egy vega, állatvédő, ismerősöm osztotta meg, és tényleg akkora butaság ez az egész, nem tudom,hogy csak én gondolom e így, ezért szeretném megkérdezni,hogy ti mit gondoltok róla?
Mert amúgy teljes baromság az emberek, és az állatok közötti párhuzam, ezzel az erővel irtsuk ki az oroszlánokat, mert milyen kegyetlen dolog,hogy az a szegény zebra ott fullad meg, miután megtépte, meg összekarmolta amíg leteperte.Vagy legyenek az oroszlánok is vegák, és akkor maradhatnak.(ja, de a szegény növény is érez, de mindegy)
Szerintem így is az ember öli meg a legkegyesebben az állatokat, bár tény, nem lennék én sem csirke, de a legtöbb ragadozó az megfojtja a zsákmányt, én meg inkább egy kést kérnék, minthogy percekig fulladozzak...
Az állatokat pedig szeretem, de úgy gondolom,hogy az ember igenis felsőbbrendű náluk.Aki meg nem így gondolja, az remélem szívesen börtönbe menne, amikor elgázol egy vele egyenlő macskát, aki nem ismeri a KRESZ-t, és kirohan elé az útra...
Figyelj, ha valaki állatot tart, felelősséggel tartozik érte. Ha annyira sötét, hogy nem néz körül, amíg kitolat a garázsból, az meg is érdemli, hogy becsukják. Már csak azért is, mert nem árt likvidálni az idiótákat, mielőtt másban is kárt tesznek a figyelmetlenségükkel.
120-al meg ne menj, mert tilos. Autópályán meg ritkán szaladgálnak állatok.
Bizony, a pók is egy érző lény, értelmes ember nem is öl ízelt lábúakat hobbiból. Az megint más, ha azért kell bántanod őket, mert valamilyen módon megsértették a komfortzónádat, vagy veszélyt jelentenek rád. Nyilván ha egy kutya támad meg, elfogadható, ha önvédelemből eltöröm a nyakát, de az is, ha egy embernek.
"Azért megnézném az arcokat, amikor mentek a boltba, és nincs csirke, mert csak 20-at öltek le, és az meg elfogyott"
Neked tényleg nem sok fogalmad van róla, hogy hogyan működik a gazdaság. Tudod a termelés mértékét mindig a kereslet határozza meg. Van jó pár ember, aki készíti a feljegyzéseket, hogy hány állatot vágtak le, ebből mennyit sikerült eladni, és mennyi maradt a nyakukon. Mindig annyit tenyésztenek, amennyire szükség van, és ügyelnek arra, hogy ne legyen se több, se kevesebb. Ugyanis egy állat felnevelése borzasztóan drága, egy kg hús előállításához kb 15500 liter vízre van szükség, és akkor még nem beszéltünk a takarmányról és egyéb költségekről. Felületes érv, hogy már úgyis mindegy, ha egyszer levágták, mert a meg nem vásárolt húsárú fogja meghatározni, hogy mennyi jószágra van szükség.
Az okosok pedig kiszámolták, hogy százalékokkal csökkenthető az állattenyésztés mértéke, ha az emberek többsége akár csak heti 1 napon nem fogyasztana állati eredetű terméket.
"Olyan is van aki jobban szereti az állatokat, mint az embereket...mondja ő...az ilyen költözzön két kutyával egy lakatlan szigetre, aztán majd nagy magányában felkötheti magát a depressziójával, amit a társas kapcsolatok hiánya okoz."
Ez szerintem mindenkinek a magánügye, miért zavar téged, ha valaki ilyeneket mond?
"Ha meg egyenrangúként kezeljük a kutyát, és az állatokat, akkor ő mikor fog engem kiszolgálni?Mikor hoz nekem ennivalót?
Nem fog, mert én vagyok az ember, és így működik a világ."
Nekem a macskám rendszeresen fogott madarat (már leszoktattam róla) és odarakta a küszöb elé. Az igaz hogy nem ettem meg, de a szándék megvolt :D
"ha felborulna a világ rendje a kutya akkor sem menne el levadászni egy őzet, és nem hozná oda nekem a darabjait"
Nem, mert a falka nem így működik. A falka ugyanis közösen szerzi meg az élelmet, nem egyenként vadásznak. De ha értesz a kutyákhoz, és el tudod érni, hogy falkavezérnek tekintsen, akkor bizony el fog veled menni vadászni. Az sem elhanyagolható tény, hogy a farkasok visznek a kölykeiknek a levadászott prédából, szóval ha a dominanciát nem sikerül megszerezned, még az is lehet, hogy vinne neked élelmet.
"állattartó telepek, nekem lesz kajám, de aki panelban lakik az majd fog nézni"
Azt kéne belátni, hogy az emberek húsfogyasztása jóval túlhaladja a szükségeset. Ha csökkenteni tudnánk, egyrészt kevesebb takarmányra lenne szükség, tehát az erre szánt területek egy részét lehetne állattenyésztésre fordítani, illetve a már meglévő telepeken is ki lehetne alakítani a mélyalmos állattartást a csökkenő létszám következtében. Ráadásul az állattartásnak van egy kifejezetten hasznos formája is. Tudod vannak olyan területek, amelyeknek az erdősödését valamilyen okból el kell kerülni. Na az ilyen területeken történő legeltetés során az állat azokat a növényeket, amelyeket élelmezési célra nem lehet felhasználni szépen átalakítja olyan anyaggá, nevezetesen hússá, amit az ember már el tud fogyasztani. Ez esetben se a takarmányra, se a terület erdőtlenítésére nem kellett energiát befektetni, tehát az ökológiai kár kb. 0.
De egyébként tisztán növényi táplálékon, vagy legalábbis húsmentesen is lehet élni. A világ legnagyobb koponyái is vegetáriánusok voltak, pl. Benjamin Franklin, Thomas Edison, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, vagy éppen Platón és Pithagorasz. Sőt, még én sem haltam meg egyszer se, és makk egészséges vagyok.
Persze ez mindenkinek egyéni döntése.
"De megkérdezné,hogy van egy kutya akit nagyon szeretsz, családtag, ahogy egyesek írták.Meg van a gyereked, de az egyiket megakarja ölni egy gonosz,idegen erő.A döntés a kezedben, kiválaszthatod melyiket ölje meg, nincs más opció.Mit mondanál?"
Mintha a kommented elején azt írtad volna, hogy nem akarsz dedós szintre süllyedni. Na pedig most pont azt teszed.
De a kérdésedre válaszolva nyilván azt védeném meg, akit jobban szeretek. Ugyan nincs gyerekem, de állítólag a szülők a gyereküket szeretik a legjobban. Tehát egy ugyanilyen helyzetben a házastársa helyett is a gyerekét választja az ember.
Az általad linkelt szöveg pedig csak azért utópia, mert rengeteg embernek olyan a gondolkodása, mint neked, tehát tulajdonképpen te teszed értelmetlenné :D
Egyébként nekem sem tetszik ez a megtérítős hangnem, de tény, hogy az állattenyésztés egy undorító iparág, és ha megszüntetni nem is, de megreformálni mindenképpen kéne, és lehetne is, ha az emberek belátnák, hogy csak ők tudnak tenni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!