Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért harapják le szó szerint...

Miért harapják le szó szerint a fejemet?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy ha kiírom valahova, hogy utálom a kutyákat, akkor szinte megölnek érte (mégha virtuálisan is)?

Gyerekkoromba rossz élményem volt velük, a faluban kóbor falka megtámadott engem, s azóta sem bírom őket, még rájuk se merek nézni, undorító állatoknak tartom őket azután az "élmény" után.

Mikor ezt elmondtam másnak, akkor egyből leordított, hogy te idióta, te hülye, megérdemled, a kutya nem tehet erről...

De most komolyan, miért?

A kutya egy ragadozó, nyilván ehhez folyamodik, ha valami nem tetszik neki. Miért gondolja ezt a sok állatvédő, hogyha megtámad egy ktya, akkor inkább tartsam oda nekik a torkom, mintsem megvédjem magam?

Mielőtt bárki jelentgetne: NEM provokációnak szántam e kérdést!

2016. márc. 2. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Én csak nem értem meg, hogy lehet állatot utálni. A medve is megöl, a krokodil is, a farkas is és a megvadult kutya is. De nem mind egyforma.

Ha utálod őket, abból kigyógyulnod kéne, és nem lezárni azzal, hogy márpedig mind utálva van.

Bár végül is teljesen mindegy, addig ameddig nem bántod őket.

2016. márc. 2. 16:05
 2/10 elwera ***** válasza:

Az a helyzet, hogy pl a németjuhászokat én sem kedvelem, mert egy haverom kutyája régen nekem ugrott, miközben előtte fél órát simogattam. Talán azért, mert a szemébe néztem, vagy mittudomén én hogy mért.

A párom apjának is van egy németjuhász keveréke és nem bízok benne sem, hiába tudom őt fegyelmezni, akkor se.

Nekem van két kistestű kutyám, őket imádom, soha nem harapnának meg. Kis korba leszoktattuk őket a harapdálásról és azóta sem jutott még eszükbe egyszer sem. Akárhogy dögönyözzük őket, akármit teszünk velük, nem lesznek sehogy sem agresszívak. A kaját is szépen veszik el.

2016. márc. 2. 16:41
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Én pl. a macskákat nem szeretem, (nem fogom részletezni) és ha ezt valaki megtudja akkor ott sértődik vérig... Meg teljesen ledöbbennek rajta. Nem tudom, hogy fog-e nálad ez a szeretem-nemszeretem kérdés. De nem minden kutya vadorzó csak nevelés kérdése! Nyilván egy pitbull nem fog kezesbárány lenni (de lehetséges). Adj a kutyáknak mégegy esélyt ;)
2016. márc. 2. 19:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Te meg a cicáknak, hármas :)

Én meg megpróbálok a lovaknak....pedig kiszámíthatatlan idegállatoknak tartom őket.

2016. márc. 2. 19:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Egy rossz tapasztalat miatt már elkönyvelted magadban, hogy minden kutya rossz?

Megpróbáltad egyszer is megismerni, megsimogatni őket?

Mert ez olyan mintha egy rossz kapcsolat miatt soha nem szeretnél barátot/barátnőt.

2016. márc. 3. 16:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Gondolom arra asszociálnak,hogy esetleg képes vagy bántani is őket.Amúgy meg valahogy dolgozd fel a gyerekkori rossz élményedet,mert ettől még nem kell az összes kutyát utálni,nem mind egyforma,van csomó barátságos is.
2016. márc. 12. 16:46
 7/10 anonim ***** válasza:

"ettől még nem kell az összes kutyát utálni,nem mind egyforma,van csomó barátságos is"

No most én a békákat utálom. Pedig nem bánt egyik sem, és van köztük barátságos is. Erre is van valami bölcsességed?

2016. márc. 17. 18:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló...

Kiskoromban én is féltem a kutyáktól,mert nekem is voltak negatív tapasztalataim,de kinőttem,feldolgoztam legalábbis nagyjából.Én nem szólom le a kérdezőt,csak azt mondom,ezen lehet változtatni,legalábbis valamennyire.

Érthető a bölcsességem?

2016. márc. 17. 19:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló...

Kiskoromban én is féltem a kutyáktól, mert nekem is voltak negatív tapasztalataim, de kinőttem, feldolgoztam. Annyira, hogy bősz kutyabarát lettem, és az elmúlt 50 évben szinte mindig volt kutyám. Jelenleg nincs, de egy baráti német házaspár gyakran bízza rám a sajátját, ha programjuk van.

A békákkal azonban más a helyzet. Kölyökként szerettem őket, fűvel bélelt kis kosárkámban még a lakásba is sokat felhurcoltam, anyám nagy bánatára. Ám kamaszkorban valamiért (nem tudom okát adni) megutáltam őket, és ez az utálat azóta is tart.

2016. márc. 18. 07:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Csak azt akartam ezzel mondani, hogy vannak megmagyarázhatatlan, atavisztikus félelmek, amikkel nem tud az ember mit kezdeni. Nekem tériszonyom volt. De 30 évesen belekezdtem egy ház építésébe, és ott bizony napi szinten meg kellett vele küzdenem. Sikerült letudnom, annyira, hogy kétszemélyes kisgéppel is élvezem a repülést. A békákkal viszont azóta is ki lehet kergetni a világból. Nagy bánat ez, hiszen amúgy bősz természetvédő és nagy állatbarát vagyok.
2016. márc. 18. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!