Csak szerintem undorító, hogy pénzért adnak el kisállatokat?
Én még mindig téged tartalak "szemellenzősnek":)
Teljesen tisztában vagyok azzal, amit a világ működéséről írtál, és sok mindenben egyet is értek veled (mondjuk a stílusoddal pont nem)
DE!
- Pl. azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy a kutyának valami marha fair üzlet lenne, hogy az ember háziasította.Persze nem a városi "puszi-simi" kutyatartásra vagy a kertvárosi "házőrző" kutyákra gondolok, hanem azokra a kutyákra, akik külterületre, az embertől és a fajtársaktól is távol vannak láncra verve, hogy védjék a termést a nagyragadozóktól - ráadásul nem is nagyon hatékony, mert szegény állat sokszor fél is pl. egy medvétől, meg hát egymaga nincs is valami sok esélye, még elriasztani se:(
- vagy a szánhúzó kutyákra gondoltál? Ők nagyon is kemény fizikai munkát végeznek. Másrészről, ha a gazdának választania kell, hogy kinek adjon enni, akkor a kutyáját eteti meg először, akkor is, ha ő éhen marad, mert pontosan tudja, hogy ha legyengül a kutya, netán elpusztul, akkor az ember is meghal. Szóval lehet, hogy mégsem olyan rossz az az "üzlet".
- Viszont nem hiszem, hogy pl. egy lónak olyan nagy megerőltetés lenne egy családi gazdaságban dolgozni. Sokszor látom, hogy lovakkal dolgoznak, de életemben nem láttam még munkára befogott 4 vagy több lovas szekérről, ahogy te írtad. Legtöbbször nincs rá szükség, ha mégis akkora a súly, akkor inkább traktorral vontatnak. Én nem is húz a ló egész nap. Legtöbbször arról van szó, hogy a gazdája (esetleg még két-három ember) szekéren megy egyik faluból a másikba vagy el kell vinni néhány bála szénát. Szénabehordás idején persze több a munka, de jó időbe telik, mire megtelik a szénásszekér, illetve amíg lepakolnak róla (ez akár órákba is telik, és az embernek is pihenni kell), szóval nagy szünetek vannak, és a határtól a faluig nem kell nagy távolságot megtenni.
- Amúgy úgy látom, te csak az igavonó állatokra vagy "kihegyezve": a tehénnel, juhval mi a helyzet? Haszonállatok, de nem végeznek fizikai munkát. És akkor a vágóállatokról ne is beszéljünk, nagyon messzire vezet az a téma.
- Visszakanyarodva az eredeti kérdéshez, mi a véleményed pl. a kisemlősök hobbi-tartásáról? Pl. a hörcsögök a természetben várható életkoruk legalább 2-3-szorosát megélik, fizikai munka nincs, de még egy nagyon jó ketrec esetén is jelentősen korlátozva van a mozgásuk, és teljesen más a környezetük. Ne is emlegessük a jelenleg nagyon elterjedt kis "börtönöket", amibe a szükséges felszerelés is alig fér el:( Szóval akkor most jó nekik vagy nem?
Előző, amiatt találsz réseket a legutóbbi hozzászólásaimban, mert itt a gyakorikérdéseken nehéz átlátni, melyeket ki válaszolta. Ugyanis az előző soraid alapján én látom, hogy igen nagy arányban hasonlóan gondolkodunk, azonban megértem, hogy nincs lehetőséged egyben látni az összes, e kérdésre írt válaszomat, hiszen azonos százalékon is lehetnek emberek, valamint ez már a harmadik képernyőoldal (az elejétől írtam ide, viszonylag sok választ), sőt, ugyebár változnak a százalékok, időről időre, ami tovább nehezíti a válaszadók beazonosítását.
Ezen felül én is jelezném számodra, amit te is felvetettél: számos irányba is lehetne kitérni, ennél fogva az, ha valamiről még nem írtam, nem feltétlen jelenti azt, hogy nincs is azokról gondolatom. ;) De egyébként számos tényező, amit hiányolni hiszel az előző pár hozzászólásomból, azok nagy részére tehát már rég kitértem itt, korábbi válaszaimban. Csak a pontosság kedvéért jelzem. És azt is, hogy mivel a metakommunikáció írásban nem igazán kivitelezhető, ezért nem tudhatod, milyen a stílusom valójában, élőben. Lehet, h valamiféle kekeckedést képzelsz a soraim mögé, holott semmi ilyen szándékom nem volt. Írásban kivitelezhetetlen a megfelelő nonverbális közlés.
(Bocsi, hogy nem szedem össze, mely válaszokat írtam én a kérdésnél, mivel -emlékeim szerint- minimum hatot-hetet, de lehet, hogy tizet válaszoltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!