Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Egér gyors megfogására tippek?

Egér gyors megfogására tippek?

Figyelt kérdés
Láttam reggel egy egeret a konyhában. Rettegek tőlük. Mivel már volt egy korábban is bent (ami eltünt) így van kirakva csapba. Ragacs szalonnával meg üveg dióval kitámasztva. De nem megy bele. Macska nálunk nem jöhet szóba egyéb okokból. Valamint a méreg se mert kisgyerekünk van. Rettegek tőle főleg a kicsi miatt. Félek hogy összemássza a játékait vagy bemászik a kiságyba amikor alszik. Tuti gyors megoldások érdekelnének. Jó lenne ha még ma egérmentes lenne a ház. Köszönöm

2016. jan. 26. 08:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A ragacs felejtős. Nekem 20 éve volt, nagyon ritkán mászott bele, és ha belemegy elég embertelen hogy ott szenved. Akkor inkább a cspda ami agyoncsapja.

Azt kicsit meg kell hekkelni, mert alapból olyan érzééketlen, hogy simán lelopja róla a csalit.

Én a pálca végét meg szoktam igazítani reszelővel, és a lapot amin a csali van, teljesen ki a végére kell állítani, hogy alig tartsa valami. Nekem általában ilyenkor eslő éjszaka siker volt, csak a csattanásra ébredtem.

Ugyanez az élő egér csapda is, csak az drágább.

2016. jan. 26. 08:50
 2/14 anonim ***** válasza:

Nálunk van kutya, az megfogja. De a garázsba pl nincs bejárása, így oda más megoldás kellett.

Ugye a méreg így kilőve. A ragasztó nálunk bevált (Biostop).

Előtte csak sima "csattanós csapda" volt, arról mindig lelopták a kaját, a végén rá lett drótozva.

Megvan mindkettő, nagyjából egyforma hatékonysággal fogja mindkettő az egeret.

2016. jan. 26. 09:36
 3/14 anonim ***** válasza:
pár 100 ft-os egérfogó! Az tuti!
2016. jan. 26. 09:38
 4/14 anonim ***** válasza:

"Előtte csak sima "csattanós csapda" volt, arról mindig lelopták a kaját,"

Igen ez az ami miatt a tálcát ki kell egész a pálca végére rakni, én még reszelővel le is sorjáztam a pálcát.

Annyira határra kell tenni, hogy nekem 1-2 szer el is csattant ahogy elengedtem, na akkor nem lopják le.

2016. jan. 26. 10:22
 5/14 anonim ***** válasza:

Illetve nekem a ragaccsal az volt, hogy egyet megfogott, utána többi már tudta hogy oda nem kell menni.

Meg nem vagyok eszetlen állatvédő, de nem szeretem ahogy kínlódik, akkor már inkább a csapda végezzen vele gyorsan.

2016. jan. 26. 10:24
 6/14 anonim ***** válasza:

#4 ""Előtte csak sima "csattanós csapda" volt, arról mindig lelopták a kaját,"

Én úgy oldom meg, hogy vékony 0,2 dróttal oda drótozom , és nem tudja „ellopni”és simán csattan mert rácsálja a drótot. hehehe

2016. jan. 26. 10:48
 7/14 anonim ***** válasza:

"mindig lelopták a kaját, a végén rá lett drótozva"

mint ahogy olvastátok is, mi is drótoztunk. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint reszelgetni.

2016. jan. 26. 10:59
 8/14 anonim ***** válasza:
Az élve elfogó csapda a legjobb.
2016. jan. 26. 10:59
 9/14 anonim ***** válasza:
Én mindig üveget tettem le dióval. Általában megfogta az egeret, amit aztán kivittem a kertbe, és ott elengedtem. Másnapra visszajött, és lehetett kezdeni elölről :)
2016. jan. 26. 11:52
 10/14 anonim ***** válasza:

#9: "Másnapra visszajött, és lehetett kezdeni elölről :)"

hehehe-honnan tudod? Megjelölted v,mivel? hehehe :)

2016. jan. 26. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!