Ha a csimpánz, és a bonobó párosodna, abból lenne valami?
Az, hogy 2 állat utóda szaporodóképes lesz-e a kromoszómák számától függ. Emiatt nem szaporodóképes az öszvér. (Néha előfordul, hogy képes utódot világra hozni, de ez nagyon ritka).
Nem tudom, a bonobók mennyi kromoszómával rendelkeznek, ennek nézz utána.
Szerintem okosabbak lennének, mint egy átlag csimpánz, vagy bonobó. Méretük nem térne el lényegesen a csimpánzokétól. Igazából a bonobó és a csimpánz olyan közeli rokonok, hogy sokáig azt hitték, hogy a közönséges csimpánz egyik alfaja.
Szerintem, akár önállóan is szaporodnának, ha nem állna rendelkezésre azonos fajú egyed. Főleg, mivel a bonobók szinte élvezetből közösülnek. De ott a mesterséges megtermékenyítés.
Betelepíthetőek lennének, csak manapság a fakitermelés és a mezőgazdaság mellett nem igazán tudnánk nekik megfelelő területet adni. Ahol még természetes élőhelyek vannak, nyilván nem telepítenék be őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!