Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Barna, 3 cm kb., tud repülni,...

Barna, 3 cm kb., tud repülni, hosszúkás, és hosszúak a végtagjai meg az antennája. Milyen bogár ez?

Figyelt kérdés

Bocsánatot kérek a rossz képért, jobbat nem tudtam! Így is be van fogva a bogár.

[link]

2008. szept. 12. 18:06
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
Nagy nagy köszönet a PDF-ért, nagyon hasznos!! :)
2008. okt. 18. 12:46
 32/36 A kérdező kommentje:

Na! Már megint megöltem egyet! Épp amikor beléptem a szobába, észrevettem, hogy a szőnyegemen mászik.

Na de jó... pont ajmikor kezdtem azt hinni, hogy nincs több belőlük idefele, megújította az iszonyomat iránta. Már fóbiám van tőle.

Ki tudja, hogyan lehet kiírtani?

Valamint, egyáltalán megtudni, miért pont az én szobámba vannak? Hazavinném őket a táskámban? Na ne már?!

Valamint még, mivel ez is poloska, tehát igazak rá az általános poloskával kapcsolatos dolgok is?

2008. okt. 18. 15:15
 33/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azért fóbiát nem kell miattuk összeszedni, egyáltalán nem ártalmasak, nem csípnek, nem terjesztenek betegséget és semmi ilyesmit. Persze, kellemetlen, mikor bejutnak a lakásba és büdösek és másznak. Az ő szempontjuk viszont az, hogy keresniük kell valami biztos helyet, ahol átvészelhetik a telet. Szinte hihetetlen, hogy annak ellenére, hogy mekkorák, milyen kicsi résen is beférnek. Amit lehet tenni ellenük, az az, hogy megakadályozni, hogy bejussanak. Szúnyogháló az ablakra, repedések, rések betömése és ilyesmi. Széttaposni viszont nem érdemes, mert akkor tényleg nagyon büdös lesz....Valamibe betessékelni és kidobni. Mit értettél azon, hogy mivel poloska, ugyanaz vonatkozik rá, mint a többire?

2008. okt. 20. 08:28
 34/36 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy ugyanebbe a családba tartozókra vonatkozó információk ugyanúgy voantkoznak erre a poloskára is?
2008. okt. 20. 13:11
 35/36 anonim ***** válasza:
Hát a poloskák nagyon sokfélék, de a karimáspoloskák családjába azért hasonló életmódú fajok tartoznak. Általában növényevők, a szabad természetben élnek és büdösek. Kevés faj választja telelésre az épületeket, mint a levéllábú poloska, jó részük pete formában vészeli át a telet. Általában nem okoznak kárt a mezőgazdaságnak és az embereknek sem. Erre voltál kíváncsi? Ha van valami konkrét kérdés, szívesen válaszolok, üdv.
2008. okt. 21. 08:03
 36/36 A kérdező kommentje:
Igen, erre, köszönöm. :)
2008. okt. 21. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!