Barna, 3 cm kb., tud repülni, hosszúkás, és hosszúak a végtagjai meg az antennája. Milyen bogár ez?
Figyelt kérdés
Bocsánatot kérek a rossz képért, jobbat nem tudtam! Így is be van fogva a bogár.
2008. szept. 12. 18:06
21/36 anonim 

válasza:

Az irtásával nem érdemes foglalkozni, inkább azt kell megakadályozni, hogy bejusson a lakásba (szúnyogháló). Ha mégis bejut, ki kell dobni. Kézzel nem érdemes megfogni, mert büdös....valami dobozkába befogni és kitelepíteni. Egyébként nem bánt, nem csíp, nem harap, nem rúg...és nem szaporodik el a lakásban, nem terjeszt semmiféle betegséget, csak kellemetlen.
22/36 anonim válasza:
Értem,csak aggódom mert a sufniba már beköltöztek és már kicsik is vannak,tehát ott biztos elszaporodtak.Sajnos elég kevés az információ magyarul a neten.
23/36 anonim 

válasza:

Ha kicsik vannak, akkor azok mások. Ezek nem szaporodnak ilyenkor, a sufniban pedig sehogy, mivel fenyőtűn táplálkoznak, a kicsiknek is az kell. Ilyenkor csak telelni vonulnak az épületekbe, aztán tavasszal kimennek a fenyvesbe és ott szaporodnak....
24/36 A kérdező kommentje:
Igen, pontosan, ezt ezidáig én is tudtam már, csak a magyar neten eléggé nincs róla semmi, épp hogy a magyar nevét sikerült megtalálnom.
Esetleg máshogy hívják magyarul?
Egyébként már azóta találkoztam többel is, egy a kezemen mászott föl játék közben, hát elég ijesztő volt, azután pedig az iskolában hunyt el még pár... de ugyanez a faj.
Ki tud róla még többet?
2008. okt. 17. 16:19
25/36 anonim válasza:
Kedes topiknyitó!Nálunk is vannak a sufniban,ahogy azt korábban is írtam a fórumban,de tényleg nincsen sok információ erről a "bájos" bogárról. :) Igazából tanácstalan vagyok én is,mindenki azt javasolja,hogy ne írtsam őket,de undorítóak ahogy reggel belépek a sufniba és ott hevernek döglötten a földön (talán a hidegtől).Magdi
26/36 A kérdező kommentje:
Hát nekem sem épp a legjobb úgy érkezni az iskolába, hogy figyelhetem melyik irányból támadnak s támadják be a táskámat :)
De egyébként azt írják, hogy véletlen szálhatnak be a házakba, amikor a hideg elől téli álomnak jó helyet keresgélnek...
2008. okt. 17. 19:57
27/36 A kérdező kommentje:
2008. okt. 17. 20:19
29/36 anonim 

válasza:

Aki többet akar tudni róla: [link]
30/36 anonim válasza:
Eddig még "csak" arachnophobiám volt,most meg poloskafóbiám is van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!