Milyen körülmények ideálisak az alábbi állatoknak?
Gondolok itt arra, hogy pl
- miből mennyit esznek naponta,
- mennyit isznak naponta,
- mekkora helyre van szükségük,
- ideális esetben meddig élnek.
az állatok pedig:
tehén, nyúl, kecske, tyúk, kacsa, liba, pulyka, birka, ló, szamár, disznó

Ivóviz szükséglet egy napra:
fejőstehén 70 lityó
ló 54 l
növendék marha 33 l
sertés 38 l
baromfi 0,7 l
remélem kicsit segithettem
üdv, keo

Helyes a meglátás. Amúgy ha megtaláltam volna google-n akkor nem keresem a választ még másik 3 keresővel, és nem regisztrálok 5 különböző fórumba,csak hogy feltehessem a kérdést.
Köszönöm az eddigi hasznos válaszokat, de sajnos még nem kaptam minden kérdésre értékelhető feleletet.

Azért ez egy elég hm... tágas téma ahhoz, hogy egy ilyen fórumon pár mondatban választ kapjál.
Nagyon sokban befolyásolja a tartás-, és takarmányozás-technológiát fajon belül is az állatok fajtája (kis-, nagytestű, élénkebb vagy nyugodtabb), hasznosítási típusa (hús/tej, hús/tojás, verseny/tenyésztés/hobbi, a kívánt fajhoz behelyettesítendő :)), a tartott darabszám (1-2 db vagy nagyüzem), a tartás célja (profit, vagy csak úgy), ilyenek.
Pl. tarthatod a nyulat ketrecben vagy kifutóban, a lovat állásban, boxban vagy karámban, a sertést istállóban vagy szintén elkerítve, de szabadon. A mit eszik kérdés megint függ attól, mit akarsz tőle: egy tehéntől napi 15 vagy 40 liter tejet? Egy libától hízott májat, egy lóval versenyezni, vagy csak nézegetni? Mind-mind nagyon sokban befolyásolja az életkorukat (hamarabb elhasználódik egy intenzív igényben), a takarmány-, és vízigényüket, mindent.
Javaslom a Mezőgazda kiadó Állattenyésztés 1-2-3 köteteit, ott az Általad felsorolt állatok kialakulásáról, tenyésztéséről, tartásáról, stb... sok mindent elolvashatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!