Melyek a legigénytelenebb, legkevesebb törődést igénylő kisállatok?
Bármi lehet, ami ketrecben, vagy akváriumban, terráriumban tartható.
Üdv
Nos igen, főként azért kaptál ilyen válaszokat a kérdésedre mert egy házikedvencet általában az emberek azért tartanak hogy foglalkozzanak velük, legyen társaságuk. Az emlős állatok vagy a madarak általában társas lények, akik igénylik a törődést, így ebben a típusban nem nagyon fogsz találni számodra megfelelő állatot.
Amit én is tudok ajánlani az előző válaszolókkal együtt, hogy tarts valamilyen rovart vagy bogarat. Túl nagy a faji különbség hogy érdemi interakciót folytass velük. Míg egy kutyával órákat tudsz eljátszadozni addig egy rovar legfeljebb felmászik az ujjadra és lemászik.
Nálam van egy macska, aki a környéken mászkált. Eleinte csak a telkemen járkált át, aztán átjárt az udvaron is. Az elején otthagytam neki kaját és elmentem, pár perc múlva megette. Aztán amikor megint láttam letettem a földre egy kis kaját, elhátráltam, arrébbvitte és megette. Később már a közelemben is megette amit adtam neki. Utána már az ajtóm elé járt enni, mert tudta hogy ha jön néha kap kaját, de azt is tudta hogy az ajtón be nem léphet. Később bejöhetett az ajtón, de nem mehetett be a többi szobába. Aztán azt is megengedtem neki hogy a többi szobába bejöjjön. Mostanság általában idebent szokott megpihenni, általában egy pokrócon alszik. De ha jelzek neki hogy menjen ki (a nyitott ajtó felé mutatok és a lábammal finoman dobbantok egyet) akkor azonnal kimegy. Nem is háziállat, nem is kóbormacska, olyan köztes állapot, olyan 'gyakori vendég'. Sokszor van itt, de általában a szabadban mászkál.
Ha van lehetőséged rá, akkor én azt ajánlom hogy egy vad állatot 'vendégelj meg'. Teljesen független tőled, de ha úgy van akkor néha megsimogathatod. Jó neked is, mert nem vagy teljesen egyedül, és jó az állatnak is, mert ámbár mégse egy házikedvenc, azért valahova visszatérhet megpihenni.
Persze itt nem csak a macskákra gondoltam, de jellemzően a macska az az állat, hogy a vadonban és az ember mellett is vígan elél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!