Németországba költözünk pár hónapon belül. Kutyámnak milyen papírok szükségesek? Milyen oltásoknak kell meglenni?
A belinkelt útlevél kell. Emellett ha költöztök, akkor adózni kell a kutya után, max 30-200 eur évente, de városonként más, a város pofátlanságától függ. Itt meg tudod nézni:
Erre kapsz egy papírt amit magadnál kell tartani, ha igazoltatnak ezzel bizonyítod hogy a kutya rendben van.
Kell kutyára Haftplicht-Versicherung azaz kötelező biztosítás, mert ha valakit csak megijeszt és leesik a bicikliről téged fog perelni ha nincs biztosító.
Elvileg ha valakinek első kutyája van, hoztak egy hülye szabályt, hogy le kell tenni valami tanfolyamot meg vizsgát hogy értesz a kutyához. Ha már meg van x-éve otthon, ezt leigazolod, akkor azt elfogadják.
Kb. ennyi ami eszembe jutott.
1. vagyok.
A belinkelt útlevelet csináltasd meg! Az adó és engedély ügyében menj be vagy írj e-mailt a német követségnek.
A követséget felesleges ezzel piszkálni, főleg hogy mire válaszolnak, már rég ki fognak talán költözni.
Amikor bejelenkezel a lakcímre, ott kell megkérdezni, lehet hogy helyben van az iroda, de lehet hogy átküldenek máshová, de mindenképp a városnál kell bejelenteni. (Esetleg Rathaus)
Amíg meg nem jelentkezel, be addig turistána számítasz, addig bőven elég az útlevél. Ja, kérdezted, hogy milyen oltásoknak kell meglenni, én úgy tudom csak a veszettség (macskánál így van), de az állatorvosnak kell tudnia hogy melyik országra mi a szabály.
Németországgal még szerencsétek van, mert az elmebeteg angolok, még vérvételt és vizsgáltot is kérnek.:S
Köszönöm a válaszokat :) Nekünk egy 8 éves szálkás szőrű tacsink van nem épp veszélyes fajta inkább hajaz egy plüssállatra :)
Akkor irány állatorvos-útlevél csináltatása a többivel meg majd akkor érdemes foglalkozni ha be leszünk jelentve lakcím szerint :)
valakinek van még infója arról mennyibe kerül az útlevél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!