Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen feltételek szükségesek...

Milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy a kutyát kivigyem Németországba? Ami benne van chip, az ott is érvényes, le tudják olvasni?

Figyelt kérdés

Elképzelhető, hogy jövőre munka miatt Németországba fogok menni, és természetesen vinném magammal a kutyámat is!

Áprilisban esedékes a kombinált oltása, szeptemberben pedig a veszettség elleni oltása (tehát nem rég kapott)

Kölyökkori oltásai nincsenek, csak ezek éveként.

3 havonta féreghajtózom. Chip van benne, nem tudom azt ott is le tudják olvasni? Mert akkor érdemes lenne átíratni a címet gondolom, ha ne adj Isten eltűnne, bár erre nem látok sok esélyt.

Útlevele még nincs, ezt majd a közeljövőben természetesen beszerezzük.

Kocsival mennénk, szállító boxban kell utaztatni? Itthon soha nem rakjuk boxba, nincs is boxa. De az a legkevesebb, hogy ahhoz hozzá szoktassuk.

2012. nov. 24. 13:48
 1/6 anonim ***** válasza:
utlevél, chip, veszettség elleni oltás, és nem árt, ha a féreghajtás időpontja is be van irva, valamint az útlevélbe a doki beirja, hogy "az állat egészséges, uticéljára szállitható". Jobb boxban utaztatni, és ha itt beleszoktatjátok, akkor az egy nyugis biztonságos helye lesz kint idegenben is neki:)
2012. nov. 24. 13:58
 2/6 A kérdező kommentje:

És az szerinted mennyire probléma, hogy szeptemberben kapta meg a veszettség elleni oltását? Ha úgy adódik, hogy megyünk ki, akkor február környékén mennénk, szóval még semmiképp nem adnám be neki a veszettség elleni oltást. Esetleg a kombinált oltást tudnám beadatni neki, meg a féreghajtást beíratni. Mert csak akkor van feltüntetve mikor évente kétszer oltatom, akkor mellé van ragasztva az a matrica is. De egyébként 3 havonta szoktam.

A boxot azért kérdeztem, hogy kocsiban elvileg már csak úgy lehet vinni nem?

2012. nov. 24. 14:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Az unióban nincs határátkelőhely meg határellenőrzés úgyhogy berakod a kocsiba és kiviszed.

Ausztriában voltam egyszer és azt se tudtam hogy mikor mentem át a határon mert nem voltak vámosok, határőrök, határátkelőhely.

2012. nov. 24. 14:08
 4/6 A kérdező kommentje:

Az jó, de a biztonság kedvéért venni fogunk egy boxot és hozzá szoktatom.

A chip-et amit itt bele tettek azt ott kint is le tudják olvasni majd?

2012. nov. 24. 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen le tudják olvasni a chipet. Egy ismerősöm adott örökbe kutyust németbe, és néhány nappal később elvesztették, így még nem volt idejük rá, hogy átírják a chipet. A kutyust megtalálták, orvoshoz vitték, és fel is hívták őt. Nagy volt a meglepetés, hogy német országból hívják :)A kutyus végül szerencsésen visszakerült a gazdijához.
2012. nov. 24. 16:06
 6/6 anonim ***** válasza:
a veszettség elleni oltás 1 évig érvényes, ha még nem járt le, akkor nehogy ujraoltasd. viszont az utlevélbe csak a dátumot fogják tudni beirni, hologram nem lesz rajta, igy legyen nálad az oltási könyv is, és a kettő együtt érvényes.
2012. nov. 24. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!