Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet gerinces...

Miért nem lehet gerinces állatot kör alapú kalitkában tartani?

Figyelt kérdés
2010. márc. 7. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
17%
mert kínzás
2010. márc. 7. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert már nem volt mivel gyarapítani az állatkereskedők bevételét. Nem tudom, évek óta tartok hörcsögöket kör alapú ketrecben, és soha nem volt semmi bajuk. Boldogan eléltek 3-4 éveket, egészségesek voltak. Ez megint csak egy baromság, hogy a sok buta ember, aki elhiszi rohanjon kicserélni a ketrecét, darabonként minimum 3000 ft-ért.
2010. márc. 7. 14:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Na és miért kínzás ?
2010. márc. 7. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Mi lovakkal foglalkozunk. Pár éve apukámék építették a körkarámot a lovaknak, és megkérdeztem, hogy az mért jó, ha kör alakú? Erre azt mondta, hogy azért, mert a lovak másképp érzékelik a határokat, és egy kör alakú karámban abszolút nem lesz az az érzése, hogy kiakarjon ugorni, mert nem érzékeli rendesen a határokat. ( ez vonatkozik a lovakra, és nem kínzás a lónak egyáltalán...főleg, ha csak tanítás ideje alatt van bent, pl. egy csikó futószárra tanításánál szoktuk használni).

Egyébként ha egy embert becsuknak pl. egy kör alakú, szimpla fehér szobába 24 órára, képes megzakkanni, annyira durván hat rá. Nem véletlen használták régen büntetésként is a körszobába zárást. Rendőrnek tanulok, az egyik tanárom mesélte.

Viszont azt, hogy az állatokra hogy hat, azt nem tudom. De ha betiltották, gondolom hasonlóan :S

2010. márc. 7. 23:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem már más hülyeséget nem tudtak ki találni.
2010. márc. 8. 13:27
 6/7 anonim ***** válasza:
nem tudom, csak gondolom: mert nem érzékeli, hogy hol vannak a ketrec sarkai, és ezért pl. elkezd futni körbe, és azt hiszi, hogy soha nincs vége és végkimerülésig fut. Vagy úszik, pl. a hal.
2010. márc. 9. 13:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Madaraknál azt mondják azért kínzás, mert nincs egy zug amibe úgy nagyjából el tud bújni. Nincs egy sarok, ahol legalább két-három oldalról védve érzi magát.

Ezt olvastam, egyébként saját tapasztalatom nincs..

2011. júl. 27. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!