Miért nem lehet gerinces állatot kör alapú kalitkában tartani?
Mi lovakkal foglalkozunk. Pár éve apukámék építették a körkarámot a lovaknak, és megkérdeztem, hogy az mért jó, ha kör alakú? Erre azt mondta, hogy azért, mert a lovak másképp érzékelik a határokat, és egy kör alakú karámban abszolút nem lesz az az érzése, hogy kiakarjon ugorni, mert nem érzékeli rendesen a határokat. ( ez vonatkozik a lovakra, és nem kínzás a lónak egyáltalán...főleg, ha csak tanítás ideje alatt van bent, pl. egy csikó futószárra tanításánál szoktuk használni).
Egyébként ha egy embert becsuknak pl. egy kör alakú, szimpla fehér szobába 24 órára, képes megzakkanni, annyira durván hat rá. Nem véletlen használták régen büntetésként is a körszobába zárást. Rendőrnek tanulok, az egyik tanárom mesélte.
Viszont azt, hogy az állatokra hogy hat, azt nem tudom. De ha betiltották, gondolom hasonlóan :S
Madaraknál azt mondják azért kínzás, mert nincs egy zug amibe úgy nagyjából el tud bújni. Nincs egy sarok, ahol legalább két-három oldalról védve érzi magát.
Ezt olvastam, egyébként saját tapasztalatom nincs..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!