Mérgezik a mácskáim, mit tegyek?
Üdv.
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mit tudok tenni, ha a szomszédom mérgezi a macskámat? Nem egy, sem kettő pusztult el miatta. Szokása hogy (mivel ő nem tart semilyen állatot) kidobja a komposztra az ételmaradékot, és hát a macska odamegy és megeszi. Eddig semmi gond. A gond ott kezdődik hogy ez a barom állat leönti fagyállóval, és a macska nem érzi ezért megeszi. Idegméregként hat a szervezetére. Jelen pillanatban is itt szenved a macskám, állatorvos adott neki 3 szurit (mérgezésre gyanakodott) de nem javult a helyzete, sőt.. Azt mondta holnap vissza jön, mert tetszik neki ez a kis jószág, de ha elpusztul szeretné elküldeni vizsgálatra. Ez több mint valószínű pénzbe fog kerülni ismét. Ha kimutatják, hogy valójában mérgezés, indíttathatunk eljárást ismeretlen tettes ellen. Nem tudom, segítene-e ha ez az eljárás elindulna, hiszen ismeretlen tettes, bebizonyítani nem tudom. Az utcába és a környéken csak neki nincs állat, és nyilván akinek van az nem rak ki mérget. Állatokat utálja, kapott egy fekete palotapincsit, elvitte sétálni és azt mondta "elszökött" csak hát.. arra sétáltak amerre ő vitte a kutyát és szegényt megtalálták egy fára felakasztva. Normális ember nem tesz ilyet! Tehetetlenek vagyunk, Valaki segítsen!
Köszönöm!!
A 10-es vagy soha nem látott még macskát, vagy ő is olyasmi mint a kedves drága szomszéd...
Tehát..egy macska akkor is el fog menni ha 6 kerítést szerelsz fel. Az ilyen kedves állatbarát emberek meg huzzák az anyjukba a ... . Az egyetlen megoldás a házban tartott macska (ami is nehezen kivitelezhető) vagy amint irtam is az elektromágneses kerítés (vagy "láthatatlan" kerítés). Nem tudom, hogy miért nem megoldás, elég jó dolog, mert a telkeden tartja a macskát. Ha nem engedheti meg magának valaki akkor házban kell tartani. Nincs más lehetőség, nekünk is még kutyát is mérgeztek már meg (bedobták a mérgezett húst a MI TELKÜNKRE mert valami senkiházi utolsó parasztnak nem tetszett hogy van kutya. Ha a kedves szomszéd a te udvarodra is átdobja a mérget, onnantól egy kamera, és fel is jelentheted. Amíg az ő területén van addig nem tudsz mit csinálni mivel a válasz az lesz hogy "mit keres itt a macska?". Sajnos ennyi....
Kérdező! Az akárminek a bekapásáról szóló részt most hagyjuk figyelmen kívül, nem gondolom, hogy annak a résznek a sértegetésen kívül bármi célja lett volna.
De továbbra is, itt egyedül neked van problémád, mégpedig az, hogy a macskád bemegy más területére, és ott eszik-iszik a más tulajdonából. Nos, lehet, hogy örülhetsz, hogy ilyen humánus szomszédod van. Lehet, hogy ha más lábtörlőjét hugyozná össze a girhes macskád, más élve nyúzná meg azt a dögöt, és sokkal többet szenvedne szegény...
Gondolom ha egeret tartanál, és az átszökne a szomszédhoz, azzal is bajod lenne, ha a szomszéd egérfogót telepítene, mi? Tudod az emberek már ősidők óta próbálnak védekezni az állatok okozta károk ellen. Van, aki permetez, vagy akár madárijesztőt állít fel, mert félti a terményét, van, aki rókacsapdát állít, mert félti a jószágait, van, aki elektromos, vagy bármilyen más kerítéssel tartja távol egy adott határvonaltól az állatokat. Szerintem neked is ezt kellene tenned. A saját telkeden nem hiszem, hogy sokakat zavarna a macskád.
Ja, hogy nem tudod bent tartani? Hát, oldd meg! Kaptál már itt is tippeket. Egyik szomszédom galambokat tart. Hidd el, a galambokat még nehezebb bent tartani, mint a macskákat. Tudod, az repül! Viszont képzeld, megoldja! És egyik galambja sem szarja össze a teraszomat!
Tudod, az van, hogy egyrészt megértem a szomszédodat, engem is bosszant, ha mások macskája járkál nálam, és takaríthatok utána. Másrészt pedig felmerül a kérdés: minek neked egyáltalán az a macska?
#15 Ne felejtsük el a kérdező kérdését, és a lehetőségeit. Azt kérdezi, mit tegyen. És eddig terjed a felelőssége is. Vajon miért nem azt kérdezte, hogy mit tegyen a szomszéd? Érdekes, hogy olyan sokan meg tudják mondani, hogy kinek mit kellene tennie, és senki nem azon fáradozik, hogy azt megtalálja, hogy vajon Ő mit tehet a SAJÁT problémája megoldása érdekében.
A szomszéd hülye, és állatkínzó, és féreg, és szemét, és mocsok, igen. Na és akkor mi van? Az az ő baja. Ha félted a kibszott macskáidat, akkor ne engedd őket át a szomszédhoz. Ennyi.
Talán előbb kellene azon gondolkodni, hogy a kérdező szereljen fel maga villanypásztort, ha félti a macskáit. Vagy csinálja ezt meg a jobb oldali szomszéd is, meg a bal oldali is, meg a hátsó szomszéd is, sőt, az utcára való kiszaladás ellen meg szereljen fel az önkormányzat ilyet az utcafrontra? Na, emberek, ezen kellene elgondolkozni, hogy a TE problémádat vajon miért a másik ember oldja meg.
Persze valóban sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha a szomszéd egyszerűen csak megváltozna, olyan lenne, amilyet szeretnénk...
"Végigolvastad? ... már megválaszoltam."
Igen, de nem kellene magadra venned, amit írtam, nem is rólad írtam, hanem általánosságban. Sőt! Te pont a saját felelősségvállalásra mutattál remek példát. Szóval próbálhatsz vitázni velem, gyakorlatilag egy pontban sem vagyunk más véleményen.
Illetve lehet, hogy máshogy fogalmaznék. Te mindkét felet hibáztatod (nem mented fel egyiket sem), én viszont nem hibáztatom a szomszédot, a rendelkezésére álló eszközökkel megoldja a saját problémáját, vagyis hogy odajár a kérdező macskája, és nem hibáztatom a kérdezőt sem, ha akarja, ő is megoldja a saját problémáját, és nem engedi át a szomszédhoz a macskát. A probléma az, hogy a kérdező nem vállal felelősséget, és sír a problémája miatt, a szomszéd pedig vállal felelősséget, és nem csak sír, hanem saját hatáskörben cselekszik. Te sem sírtál, hanem saját hatáskörben cselekedtél, hogy megoldjad a halaid biztonságát. Ennyi.
Az, hogy egyetértek-e a szomszéd által választott eszközzel, vagy hogy jobbnak tartom-e a te választásodat a szomszédénál, nos, egyrészt nem tisztem megítélni, másrészt ennél a kérdésnél teljesen offtopic, harmadrészt az a szomszéd problémája. Meg a kérdezőé.. A szomszéd értékrendjével, a lehetséges megoldások számára való elérhetőségével a kérdező nem tud mit kezdeni. Annyit mondok csak, ha a kérdező akar valamit, oldja meg, és ne mástól várja a megoldást. Ez olyan gyerekes-kiskamaszos hozzáállás. Majd rájön...
"Tartom magam hozzá, hogy ha a szomszéd nem lenne egy mocsok féreg, akkor nem ölné meg a macskát."
Igen, ezzel egyetértek. De ez offtopic. Ez nem arról szól, hogy a kérdező mit tehet. Ilyenről írni tök fölösleges, csak mérgezed az agyad ilyen buta gondolatokkal, meg szítod a viszályt. A szomszéd olyan, amilyen. Tanulj meg együtt élni vele!
"a kérdezőt hibáztatod"
NEM! Én nem hibáztatok senkit. Ha nincs méreg, a macska nem döglik meg. Ha nem engedi a gazda a macskát a méreghez, a macska nem döglik meg. Ennyi. Mindkét fél kivédheti a dolgot, de ez érdekében CSAK a kérdezőnek áll.
Szerinted mi lenne a kérdező véleménye, ha a szomszéd papagája rászállna a kérdezőék fájára, és a macska elkapná azt? Vajon ki lenne a hibás? Gondolom a szomszéd, ugye? Miért nem bírta birtokán belül tartani a papagáját! Pedig ebből látszik, hogy nem volt még papagájod! Nem egyszerű azokat bent tartani, "egy papagáj mindig megy!"
Vagy inkább mondd meg te! Szerinted ki hibázik ebben az esetben? Felelősségre vonható a kérdező (macskája) a papagájhalál miatt? Vagy lehet, hogy nem is a kérdező macskája volt, ugye? Végül is nehéz bizonyítani. És figyelj csak! Az tutibiztos, hogy a kérdező macskája a szomszédnál nyalta be a fagyállót? Csak úgy kérdezem. Mert a vádaskodás is nagyon megy ám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!