Szerinted az állatok kitudják mutatni az érzelmüket?
Figyelt kérdés
Sok ismerösöm azt mondja, hogy az állatok, nem tudnak úgy szomorkodni, mint mi, emberek. Ha, meghal a társuk, vagy akit szeretnek, persze szomorkodnak, de nagyon hamar túl teszik magukat ezen. Meg nekik ez úgymond "természetes". Nekem mikor meghalt az egyik tengerimalacom, ami kölün ketrecben volt, akkor a másik tengerimalac oda állt, és mindig átnéz, és keresi, hogy hol van. Aztán gondolom rájött, hogy meghalt, és szomorkodott napogik, rossz kedve volt. Sok ismerösöm erre azt mondta, hogy jó szomorú, de neki nem akkora nagy dolog, mintha nekünk halna meg valaki közeli rokonunk. De, szerintem az állatoknál is uugyan-úgy szomorkodnak, örülnek, bánatosak mint az emberek.
Szerintetek?
2010. jan. 24. 20:55
1/9 anonim válasza:
Az én kutyám ki tudja mutatni az érzéseit, sőt megérzi, ha nekem gondjaim vannak, vagy a családban betegség üti fel a fejét. Azok a kutyák, amelyikkel nagyon sokat foglalkoznak, igazi barátja tud lenni a gazdájának. Úgymond jóban, rosszban együtt van velünk.
2010. jan. 24. 21:02
2/9 anonim válasza:
Persze,és gyászolni és képesek.Gondolok itt pl. az elefántra. Az elefántnak ha meghal a kicsinye,napokig mellete marad,és olykor megkísérli eltemetni is.Szóval az állatok is éreznek!
2010. jan. 24. 21:07
3/9 anonim válasza:
Szerintem ők is szomorkodnak legfeljebb mi nem látjuk rajtuk mert ők nem kezdenek el sírni meg minden.
2010. jan. 24. 21:08
4/9 anonim válasza:
Így van ők is éreznek csak mi emberek az ő fájdalmukat-örömüket az önmagunkéhoz hasonlítjuk és egyből azt vonjuk így le, hogy az állatokat nem annyira érintik meg a velük történtek mint minket.
Ez csak emberi szűklátókörűség.
Ők másmilyenek és emberként nem élhetjük át, nem érthetjük meg csak furcsálom mikor könnyelműen lekezelik az állatkákat.
Nekem is voltak tengerieim és hát nagyon sokat tanultam tőlük, igaz másmilyen minőségben, mint a kutyáimtól, de a lényeg ugyanaz...
Őket csak szeretni lehet:)
2010. jan. 24. 21:09
5/9 anonim válasza:
Néha még jobban mint az emberek.
2010. jan. 24. 21:30
6/9 anonim válasza:
És támaszt is nyújtanak, ha nekünk rossz. Mekkora hatalmas válla van például egy pici tengericocának is:)!
2010. jan. 24. 21:33
7/9 anonim válasza:
Az állatok kis éreznek. Minden kutya megérzi, ha a gazdájának baja van és ha a gazdi és ideges, akkor ő is az lesz. Különben a kutyák a szagok miatt érzik meg, mert ha ideges vagy vagy nem szimpi neked egy ember, azt megérzi. Az én kutyám, ha nekem valaki nem tetszik nekem, akkor megugatja és próbálja eltolni a közelemből, nem engedi közel hozzám. A majmok pl. gyászolnak. Ha meghal vagy megbetekszik a kölykük vagy a közeli barátjuk mellette maradnak és megvédik őt. Az elefántoknál ha megsérül valaki ketten melléállnak és támogatják, a többiek, pedig körülállják és megvédik.
2010. jan. 25. 18:35
8/9 anonim válasza:
Egyes állatok elpusztulnak ha a társuk elpusztul. Kutya is volt hogy elpusztult, mert meghalt a gazdája. Elefántok pl. hosszan gyászolják, csoportosan körbeállják, ormányukkal simogatják az elpusztult családtagot. Amíg tudják, a ragdozóktól is védik a testét, pedig tudják hogy már nem él.
2010. febr. 1. 15:47
9/9 anonim válasza:
szerintem ugyan úgy éreznek mint mi
Az egyik barátnőm elutazott és otthonhagyta a malacát, aki depis lett és elpusztult. (Szomorú volt hogy egyedül van)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!