Miért nyüszítenek a kutyák, ha magas hangot hallanak?
A kutyák sokkal jobban hallanak, mint az emberek. Ha ők magas hangot hallanak, az nekik olyan, mintha a te füledbe szólna egyenesen ugyanaz a hang, 6szoros erősítéssel. Szerintem én vonyítánék a fájdalomtól...
A másik ok talán, hogy a kommunikációjukban az alacsony(morgás) és a viszonylag magas(vonyítás) hangok jellemzőek, ez lehet, hogy valami reflex náluk. Talán csak egyszerűen "válaszol"...
Tudom, hogy most lepontozások jönnek de ez egy nagyon hülye kérdés!
Ezt mindenkinek kéne tudnia, még egy városinak is!
van valami abban, amit az első válaszoló írt, hogy talán válaszolnak.
a tesómék egy időben azzal szórakoztak, hogy odamentek a kutyánkhoz, és csendesen elkezdtek nyüsszögni... pár perc múlva a kutyánk elkezdett részvétteljesen ugyan úgy nyüszíteni... vagy inkább sírni.
szerintem vagy válaszolnak, vagy ha nagyon intenzív a hang, akko fájhat is nekik (van egy barátom, aki simán húszezer Hz fölött is hall.. utálja a denevéreket, meg a vonatokat, mert nagyon fáj neki:D).. vagy nem tujdák hova tenni az adott hangot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!