155 cm,4 éves, rövid hátú, még nem ellett kancára max. Mekkora magas mént lehet rakni?
Figyelt kérdés
Én magas vagyok és magas csikó kellene, de nemtudom, mennyit bír ki. Ő egy magyar sportló.2010. dec. 25. 21:00
1/13 A kérdező kommentje:
bocsánat az érdekes megfogalmazásért! mekkora ménnel lehet fedeztetni? így jobb :p
2010. dec. 25. 21:02
2/13 anonim válasza:
A genetikát nagyon sok minden határozza meg, attól, hogy egy magas ménnel fogod fedeztetni még nem garantált, hogy a csikó is magas lesz. Függ attól is, hogy mén lesz vagy kanca. Inkább a származására kell odafigyelni, a kancádét is jól nézd meg és a ménét is. Magasan telivérezettek a legjobbak. Attól is függ, milyen célra szeretnéd majd a csikót használni.
3/13 A kérdező kommentje:
hobbira kell, de csak magyar sportló lehet (családi okok miatt, erre most nem térnék ki). és tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a genetika befolyásol:) apja príma, nagyapja justboy. de azért magasságban mégis mondjatok maximumot, meg h pl. plusz nehézség-e neki ha nem 160 cm-essel, hanem 170 cm-essel fedeztetem? Mire számítsak?
2010. dec. 25. 21:27
4/13 anonim válasza:
Nem lesz semmi baja :) nálunk volt egy nagyon jó tenyészkanca, 140-145 centis marmagassággal és nagyon szép magas csikói voltak. És simán megellette őket, nem volt semmi probléma.
5/13 A kérdező kommentje:
:S És az sem baj hogy első ellése lenne? Meg elég rövid hátú, keskeny derekú...
2010. dec. 25. 21:48
6/13 anonim válasza:
Nézessétek meg előtte állatorvossal mindenképp. Látatlanban nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Biztosabb a doki :)
7/13 anonim válasza:
Ha nyereghelyen sütött a lovad, akkor bejegyzett ménnel fedeztesd, ne valami zugcsődörrel. Esetleg megkérdezhetnéd az illetékes tenyésztési felügyelőt.
8/13 A kérdező kommentje:
nyereghelyen sütött, és tisztavérű, vizsgázott ménnel fogjuk befedeztetni =) oké, akkor majd kihívom tavasz környékén a dokit egy kontrollra :)
2010. dec. 26. 11:19
9/13 anonim válasza:
Úgy csináltok, mintha a nem papíros ló nem is lenne ló. Mivan az olyan lovat nem is szeretjük amelyiknek esetleg nem jó a származása? Szép állatszeretők lehettek..-.-" akkor gondoloma menhelyi kutya is csak szar lehet..-.-" Ez számomra eléggé érdekes.
A telivérezett lovakról nekem emg más a véleményem. Tapasztalt lovasnka való, és nem kifejezetten hobbi célra.
10/13 A kérdező kommentje:
képzeld el legszivesebben vmi zugménnel fedeztetném, van is jó mén. de az apám idióta, tökkelütött, és azzal basztat, h csak tisztavérű lehet, h ha ő meghal (bizony 62 éves én meg 14 lehet ámulni) eltudjam adni a csikót jó pénzér. Van benne igazság, de ugysem lehet neki elmagyarázni, hogy senkinek nincs pénze lóra, egy sodrottat hamarabb elvisznek a faluban. Szóval, csak tisztavérű jöhet szóba, és azért, mert családi okok állnak a háttérben. Nagyon nehéz felfogni?? AMíg nem a kérdésre válaszolsz, nem kell kötözködni, úgy, hogy a háttért sem ismered . -.-
2010. dec. 26. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!