Elütött állat bőrét ki szabad készíteni?
Macskáról lenne szó, a vadállatok bőre tudom, hogy jelen vadászati törvény szerint nem használható fel. A macska nem az enyém volt, talán senkié sem, és természetesen nem én ütöttem el - még autóm sincs. Tudom, egyeseknek ez "morbid" lehet, de szerintem ez is jobb, mintha hagynám az út közepén...
Az érdekel, hogy sértek-e azzal törvényt, ha a talált, elhullott macska bundáját kikészítem.
(Nyilván az "etikai" vonatkozású hozzászólásokat sem "tilthatom meg", de arra kérek mindenkit, hogy ilyesmit CSAK AKKOR ÍRJON, ha egyébként érdemben hozzá tud szólni a valódi kérdéshez is. Üres fecsegésnek nem látom ugyanis értelmét. =P)
Köszönöm a válaszokat!
A preparált állatok tartásához valóban engedély kell, ha azok védettek, vagy valamelyik természetvédelmi egyezmény védi őket. Maga a kitömés, úgy tudom, csak akkor problémás, ha az előbbi fajok valamelyikét, ill. az állam tulajdonát képző vadon élő állatot szeretnék kitömni.
De, - kedves második - kérlek, azt is említsd meg, hogy milyen jogcímen büntethetnek meg a macska kitöméséért, mert én nem találtam ilyesmit. Persze, az egész "jogi vonatkozás" egy útvesztő, de ha már adtál egy támpontot, akkor szeretném, ha az valóban használható támpont lenne. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!