Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Van valakinek kislova? (137-14...

Van valakinek kislova? (137-147cm)

Figyelt kérdés

Csak arra szeretnék választ kapni, hogy milyen velük ügetni..? Mint egy nagy lóval, vagy mint egy pónival? Könnyű megtalálni a ritmust, jobban érezni?

Előre is köszönöm. :)

2010. jan. 2. 16:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A melletünk lévő tanyán van 2. Én kipróbáltam és pont olyan rajta ülni mint a nagy lovon de gyorsabb a ritmus, ugyanúgy rá kell hangolódni mint a nagyobbaknál. Nem jobb vagy rosszabb , más.
2010. jan. 2. 17:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam, hogy milyen lehet, mert ha olyan mint 1 pónival, akkor nem lehet valami jó... nem szeretek pónival ügetni, nagylóval élvezet, kicsivel meg utálok.. De akkor jobban hasonlít a kicsiére nem? Köszii.
2010. jan. 2. 17:15
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem van, pónin még nem ültem, de ahogy láttam nagyon ráz. Van nagylovunk is, de szerintem rajta nehezebb tanügetni mint kislovon. A kislovaink huculok, széles a hátuk, nem jó rájuk a nyergünk, úgyhogy rajtuk csak szőrén lovagolunk. Tehát a könnyűügetésről az ő eseetükben nem tudok nyilatkozni. De szerintem tanügetni jobb rajtuk mint nagylovon. Szerintem.
2010. jan. 2. 17:46
 4/12 A kérdező kommentje:
Mi terepre járunk nagylóval.. Mindn dombon felfelé ügettünk. Szerintem nagylóval iszonyatjó ügetni, csak arra vagyok kiváncsi, hogy kislóval is. De azért köszi a választ. :D
2010. jan. 2. 17:49
 5/12 anonim ***** válasza:

Kislovam van, olyan mint a varrógép! :P Imádom, arab félvér, nem nagyobb 147-nél, bár még nem mértük. :)

Szerintem nem méret kérdése. Egy Hucul igen kényelmes kisló, de egy csöpp arab teljesen más. Fajta kérdése. Ha van benne tűz, mondjuk póni*arab / angol telivér, akkor kapsz egy "varrógépet", ha valami kellemes vérmérsékletűek a felmenői, akkor kényelmes. Ismerek egy pónit, aki fantasztikusan kényelmesen üget! :)

Nos, könnyű-ügetve kényelmes, de nyeregben nem sűrűn lehet tanügetni az én csöppségemen. El is hagytuk a nyerget, egyrészt közös volt az utálat, másrészt nem volt pont rá illő. Ez a nehéz a kislovaknál. Nyerget találni.

Nézz utána a fajtáknak! Vérmérséklet, csontozat, vagy amennyire értesz hozzá és kedved van!

Egy kalappal! :)

2010. jan. 2. 18:28
 6/12 A kérdező kommentje:
Semmit sem tudok a lovakról.. XD Dee jártam lovagolni.. Egyébként akkor egy 154 körüli arab félvér "varrógép"? :D:D
2010. jan. 2. 18:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Mienknek kb 150 a marja, arab*valami hideg vagyis sodrott. Lassú ügetését kényelmesebb tanügetésben kiülni, közepes tempónál szoktam vele könnyű ügetni és gyors ügetését vagy kiülöm tanügetésbe, vagy inkább kiállok, mert elég pattogós lenne könnyű ügetésben. Megjegyzem barmira nyújtja a lépéseit, nagyon kényelmes kis lovacska.
2010. jan. 3. 18:02
 8/12 anonim ***** válasza:
A huculos vagyok. Szerintem a nagyló, ha lassan üget, akkor ringat ugyan, de annyira, hogy sokkal könyebb kiesni a ritmusból. Ha pedig gyorsabb tempóban megyünk, sokkal jobban kidob a nyeregből. Ezért könyebb megülni szerintem a kislovakat. Az kevésbé dob ki, és igaz, annyira nem ringat, mert nem olyan hosszúak az ütemek, de attól még kényelmes.
2010. jan. 4. 18:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszii. :) :D (LL)
2010. jan. 7. 17:01
 10/12 anonim válasza:

Nekünk itthon van egy 138 marmagas lovunk (aki ismeri konyik fajta) én azon szoktam lovagolni, és szerintem nagyon kényelmes ügetni bár én nyereggel lovaglom.

amugy nekem is van egy appaloosa csikóm de ugye még nem tok rajta lovagolni ezért most mi egy olyan 138 marmagas lovat keresünk aki elcseréli velünk a lovát.

a huculostól kérdem mennyi a huculoknak a marmagassága és hogy ha olyan kicsi amit én mondok akar e cserélni?

2010. márc. 23. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!