Ha keresztülmegyek az erdőn a kutyámmal, lehet valami
baja? Sok a vadász?
11/19 A kérdező kommentje:
Továbbá, a kutyának esze ágában nincs odamenni idegenhez, jön a lábam mellett és nem engedi hogy bárki hozzányúljon, nemhogy még ő ugráljon össze bárkit is.
Igen, már megtanultam, hogy minden gazdi szerint "az ő kutyája sosem...". Meglepődnél, lehet, csak éppen miért ne dönthetne valaki éppen úgy, mint Te? Ha neked eszedbe jutott, másnak is eszébe juthatott.
2014. máj. 27. 16:50
13/19 A kérdező kommentje:
Tudod, nem csak egyféle kutya van. Ugyanúgy mint az embereknél, ők is különbözőek viselkedésre. Ergó igen, az én kutyám nem megy oda senkihez. De nem fogok itt magyarázkodni. Nekem aztán mindegy, hogy jobban tudod-e, hogy milyen a kutyám jelleme, mint én :)
Igen, eszébe juthat másnak is, hogy az erdő kellős közepén a bozótosban sétáltassa a kutyáját, de erre nagyjából annyi az esély, minthogy a szomszéd fél óra múlva leesik a létráról.
Én elhiszem, hogy a Te kutyád nem megy oda senkihez, Te meg azt hidd el, nem egy kutyát láttam, aki nekiesett másnak, aztán még a gazdi magyaráztam, hogy az ő kutyája milyen békés, és mennyi kutyabarátja van.
2014. máj. 27. 17:16
15/19 A kérdező kommentje:
Persze, ismerem én is az ilyen gazdikat, tipikus. Csak általánosítani nem kell.
"Az erdő közepén minek legyen pórázon? Nem hiszem, hogy bárki is szembejönne."
Elhiheted, hogy mint bősz természetvédő, nem a kutyád egészségét féltem. Még kevésbé az esetlegesen szembejövő másik felelőtlen bäromarcúét. Sokkal inkább az erdőben (sajnos egyre ritkábban) előforduló állatokét.
2014. máj. 28. 07:27
én is póráz nélkül szoktam sétáltatni a kutyáim az erdőbe (két kis tacsi) szerintem nem olyan fontos a póráz ha a kutya a közeledbe marad (pár méternél nem megy messzebb tőled) de ha nem vagy abba biztos hogy az erdő vadász mentes akkor tegyél v.mi rikítót a nyakörvre és nem rosszból mondom de lehet hogy azt hiszed hogy nincs senki más az erdőbe de lehet hogy veled szembe jön valaki (tapasztalat kint messze a házaktól az erdő közepén császkált néhány ember) és megijed a kutyától akkor jobb ha van nálad póráz mert gyors rátudod tenni és megúszol egy veszekedést
2014. máj. 28. 15:22
18/19 A kérdező kommentje:
Kedves 16-os! Remélem nem úgy értetted, hogy én is felelőtlen b.romarcú vagyok :)
Senki nem bántja sem a védett növényeket, sem pedig a védett állatokat. Azért járkálok amúgy az erdő közepén, mert én is nagy természetbúvár/természetvédő vagyok, ergó semmivel nem lesz kevesebb az erdő mikor hazamegyek, mint mikor eljöttem.
19/19 kolszi válasza:
Lényeg,hogy figyelj oda nagyon a kutyádra és ne nagyon csámborogjon el mellőled olyan helyen ahol lehet akár őz,vaddisznó,nyúl,róka bármi. Vagy ahol feltételezhető hogy van vadász. Rengeteg kutyus gazdija pont abba a hibába esik hogy ha lelövik a kutyáját mert nem figyelt oda rá (zavarászta a kutya a vadakat stb) akkor nagy szájjal esik neki a vadásznak és mocskolja (én ekkor szoktam csikorgatni a fogaim mert én is vadász vagyok )pedig nem biztos hogy a vadász a hibás ugyanis nem az van hogy ha mozgást lát azonnal lő. A JÓ vadász mérlegel, felderít és megalapozottan dönt. Ha odafigyelsz a kutyádra nem lehet semmi baj de igaza van az egyik kommentelőnek a biztonság kedvéért érdemes valamit a nyakörvére tenni amit könnyen észre lehet venni :)
2014. júl. 1. 18:16
Kapcsolódó kérdések: