Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Akarok egy patkányt de Anya...

Akarok egy patkányt de Anya nem engedi meg hogy patkányt tartsak! Mit tegyek? Tudok segítnei hogy vegyem rá anyut hogy tarthassak?

Figyelt kérdés

2014. máj. 13. 19:07
 1/3 emir72 ***** válasza:
100%

Ha alapjában irtózik a patkányoktól (egerektől, és egyéb apró rágcsálóktól), akkor nem tudsz vele mit kezdeni, amíg velük laksz.

Ha csak előítéletei vannak, akkor keress egy (-két) tenyésztőt, és beszélgess el velük, hogy segítsenek meggyőzni Anyát! Segíteni fognak (5-ből 3-man biztosan)! :)

2014. máj. 14. 09:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Vannak akik alapjáraton irtóznak a patkányoktól, ha anyud is ilyen, akkor nemigen tudsz vele mit kezdeni. Gondolj csak bele, ha például te irtózol a pókoktól, és valaki a lakóhelyedre akar vinni egy madárpókot háziállatként, hogy reagálnál? :D

Én is szeretnék valamilyen rágcsálót, mert gyakorlatilag már csak az nem volt még itthon, minden mást már tartottam (madaraktól kezdve a halakon, macskákon, kutyákon át a nyulakig), de anyum nem enged semmiféle rágcsálót. (a nyúl kivétel volt, de csak mert levágásra tenyésztett, udvaron tartott nyulak voltak, és köszi, nem kérek "te rohadt állatkínzó" és társai kommenteket).

Próbáld megtudakolni tőle, hogy miért nem engedi :)

2014. máj. 29. 12:19
 3/3 anonim válasza:

Az, hogy "egy patkányt" nem valami meggyőző abból a szempontból, hogy társas élőlények. Ebből következtethető, hogy nem igazán olvastál utánuk. Én azt javasolom, hogy olvasgass külföldi fórumokat, szakoldalakat, és, ha még utána is úgy látod, hogy megfelelő gazdija lennél pár patkánynak, indulhat az anyukád meggyőzése. Mint ahogy előttem is írták, ha anyukád konkrétan retteg a patkányoktól nincs mit tenni.

Csak egy kis ízelítő a patesz tartásból ;) :

A számukra megfelelő méretű (új) ketrec általában 45.000 forintba kerül. Persze használtan olcsóbb, OLX-en láttam 15.000-ét is. :) Alomnak hozzájuk semmiképpen sem használunk faforgácsot, vagy pelletet. Papírt (nem újságpapírt, mert abból a pisijük hatására kioldódhat festékanyag) lehet nekik feltépkedni, vagy lehet kész papíralmot is venni. Sok mászóka, bújócső stb. mindenképpen kell nekik. Itató, etető is kell. Mivel társas élőlények, minimum kettőt érdemes tartani, bár jobban érzik magukat egy 3-4 főből álló csapatban. A hímek nagyobbra nőnek, "lustibbak". ;) A nőstények mozgékonyabbak és kisebbek is...

Ha tényleg komolyan gondolod, facebookon van egy PatkányVarázs nevű csoport, nekik van weboldaluk is, ahonnan tájékozódhatsz (de a külföldi fórumaokat is érdemes átolvasnod): [link]

Ha úgy alakul a dolog, mindenképpen tenyésztőtől vásárolj kérlek, ne szaporítótól, azt nem érdemes támogatni!

2014. jún. 14. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!