Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Igaz az ha egy kutya vagy...

Igaz az ha egy kutya vagy macska belenéz a tükörbe, akkor nem tudja felfogni hogy mit lát?

Figyelt kérdés
Azt hallottam valakitől hogy ő az agyukban nem fejlődik ki így konkrétan nem látják az igazságot, csak azt hogy ott van egy másik kutya/macska, de a tükörképe az nem ő a felfogása szerint, mert nincs "én-képe", mint az embernek kisbaba korban egy idő után berögzül, hogyha belenéz, akkor saját magát látja
2014. ápr. 11. 00:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%
Az én kutyámat érdekli a tükör. A liftben van egy. Szerintem saját magát egy másik kutyának nézi. Hiszen énképe nem hinném hogy lenne, de valahogy furcsálja is, hogy a "másik" csak kép. Semmi illat vagy egyéb (forgatja a fejét, ha meglátja). Engem viszont felismer. Egyszer az üvegajtó visszatükröződéséből kézjelre le tudtam ültetni. Nem lepődött meg hogy kettő van belőlem:)
2014. ápr. 11. 12:06
 12/15 anonim válasza:
45%

6os vagyok. Az előző hszről jutott eszembe, hogy tényleg az én kutyám, ha viszont liftbe voltunk még idősen is szinte pitizett, hogy emeljem már fel, hagy nézze már meg a tükröt. :D Tehát teljesen egyértelmű volt, hogy a tükröt akarja látni. Felemeltem és csóválta ezerrel a farkát, utána letettem, de alig lehetett kijönni vele a liftből. :D

Viszont fura volt már nekem akkor is az, hogy az miért érdekelte annyira, az itthoni tükrök meg már miért nem.

2014. ápr. 11. 17:58
 13/15 anonim ***** válasza:
28%

Egyébként szerintem sokan szerintem félreértik azt a dolgot, hogy ha az állatot nem érdekli a tükörképe. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudja felfogni, hogy mi az, hanem pontosan azt, hogy tudja mi az, tisztában van vele, sokszor látta már benne magát, ezért nem érdekli. Ha nem tudná felfogni mi az, akkor a macskák fújnak, a kutyák ugatnak, szóval másik állatnak nézik. De megtanulhatják, hogy magukat látják a tükörben. De a legtöbb állat ekkor elveszíti az érdeklődést iránta, nem fogja magát nézegetni. Persze biztosan vannak kivételek a kutyák, macskák között is, akik szeretik nézegetni magukat. A csimpánzok, elefántok szeretik nézni magukat.

És egyébként azzal sem értek egyet, hogy az állatoknak nincs énképük. A fejlett állatoknak, kutyának, macskának már biztos, hogy van énképe. Persze ez nem feltétlenül olyan, mint az ember énképe.

De ez az énkép-dolog is olyan, hogy senki nem tudja megmagyarázni, mi is az az énkép. Ez már inkább filozófia.

2014. ápr. 12. 01:24
 14/15 anonim válasza:

Az én kutyám amint belenéz a tükörbe elkezd ugatni, és olyan agresszív lesz, mintha egy másik kutyával találkozna.

Szerintem nincs énképük!

2014. ápr. 22. 18:11
 15/15 anonim válasza:
100%
Nekem a macskám mindennap odamegy a tükörhöz, meglátja magát és elkezdi ott mosni magát, aztán szokott forgolódni és a hátát is a tükörben nézi és azt is úgy mossa meg mindig hogy a tükröt nézi a szemével :D :D és azt nézem mindig hogy ahol feláll a szőre a tükörben nézi és addig mossa amíg le nem lapul neki XD De most komolyan és amikor megyek ki néha az idegbajt hozza rám hogy elrakom a tükörtől és visszamegy és nem látom magamat benne
2015. jan. 25. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!