Igaz az ha egy kutya vagy macska belenéz a tükörbe, akkor nem tudja felfogni hogy mit lát?
6os vagyok. Az előző hszről jutott eszembe, hogy tényleg az én kutyám, ha viszont liftbe voltunk még idősen is szinte pitizett, hogy emeljem már fel, hagy nézze már meg a tükröt. :D Tehát teljesen egyértelmű volt, hogy a tükröt akarja látni. Felemeltem és csóválta ezerrel a farkát, utána letettem, de alig lehetett kijönni vele a liftből. :D
Viszont fura volt már nekem akkor is az, hogy az miért érdekelte annyira, az itthoni tükrök meg már miért nem.
Egyébként szerintem sokan szerintem félreértik azt a dolgot, hogy ha az állatot nem érdekli a tükörképe. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudja felfogni, hogy mi az, hanem pontosan azt, hogy tudja mi az, tisztában van vele, sokszor látta már benne magát, ezért nem érdekli. Ha nem tudná felfogni mi az, akkor a macskák fújnak, a kutyák ugatnak, szóval másik állatnak nézik. De megtanulhatják, hogy magukat látják a tükörben. De a legtöbb állat ekkor elveszíti az érdeklődést iránta, nem fogja magát nézegetni. Persze biztosan vannak kivételek a kutyák, macskák között is, akik szeretik nézegetni magukat. A csimpánzok, elefántok szeretik nézni magukat.
És egyébként azzal sem értek egyet, hogy az állatoknak nincs énképük. A fejlett állatoknak, kutyának, macskának már biztos, hogy van énképe. Persze ez nem feltétlenül olyan, mint az ember énképe.
De ez az énkép-dolog is olyan, hogy senki nem tudja megmagyarázni, mi is az az énkép. Ez már inkább filozófia.
Az én kutyám amint belenéz a tükörbe elkezd ugatni, és olyan agresszív lesz, mintha egy másik kutyával találkozna.
Szerintem nincs énképük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!