Hogy terjedhetett el most ennyire a veszettség?
Ahogy olvasom az interneten, illetve a hírekben is hallottam,hogy Magyarország déli területein felütötte újfent fejét a veszettség. Aztán a héten hallottam,hogy már Pest környékén is találtak veszett rókát,illetve most olvasom,hogy Gödöllőn is ebzárlatot rendeltek el a vakcinázás miatt.
Mégis hogy tudott így elterjedni most hazánkban a veszettség? Illetve hogy a fenébe jött át ilyen mértékben,ha Magyarországon viszonylag ritka a veszettség járvány?
( aki esetleg nem tudott erről,annak ajánlom figyelmébe,hogy olvasson utána, ha ezeken a területeken él, illetve szerintem minél hamarabb oltassák be azokat a kutyákat, akik még nem rendelkeznek a kellő védelemmel)
Magyarországon mindig is volt veszettség, nem kell "átjönnie".
Az ok, hogy megszaporodtak a veszettség esetek, az az, hogy az utóbbi években nem igazán vakcinázták a rókákat orálisan. Talán mostmár jobban figyelnek erre.
értem. Eddig azt hittem, hogy egyáltalán nem volt veszettség, nem tudtam,hogy mindig van.
Hát, szomorú a dolog, remélem mihamarabb megoldódik a probléma, mind a vad, mind a házi állatok érdekében is.
Én az ország középső részén lakom,felénk is voltak veszett rókák,valami 17.
Már csak idő kérdése,hogy megjelenjen az urbánus veszettség is,ami már nagyon rég nincs Magyarországon.Itt nagyon sokan évek óta nem oltatják a kutyáikat azzal az indokkal,hogy sosem megy ki a portáról,láncon van.Vagy ha nincs láncon,akkor is sajnálják a pénzt rá.Megtehetik,semmi következménye,senki sem ellenőrzi.Van aki 5 egyforma kutyát tart,ebből egy van beoltva.Ha valamelyik megharap valakit,ennek az egynek az oltási könyvét mutatja be.Chipezve sincs a falusi kutyák nagy része,következmény semmi.
Macskák kint járnak mindenfelé,oltva egy sincs soha.
hát igen,ettől én is tartok nagyon.
Bár,az én kutyám mindig rendszeresen van oltva,de még így is féltem,hogy mi van,ha...
Az emberekre meg ha megfertőződnek tuti,hogy valami hajtóvadászatot indítanak majd a veszett állatok ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!