Megharapott egy denevér, most nappal, kiakartam menteni az automata ajtóból. Volt már valakinek hasonló?
Szerintem ne sz@rj be, de azért menj el orvoshoz, mert elképzelhető a veszettség (mint bármely más állat esetében is), de nincs rá nagy esély. Magyarországon nem jellemző náluk, tehát nem mondható az, hogy nagyon gyakori. Gondolj bele, relatíve sokan gyűrűzik, tehát direkt kézbe veszik őket. Amennyiben gyakori lenne senki nem fogdosná őket...
Én még anno úgy tanultam,, hogy a veszettség megállapítása az állat fejéből (agyából) történik. Ha van kedved írd le, hogy jártak el veled? Vérből határoztak, mert ugye a denevér elrepült.
Mindenképpen orvos!
A denevérek között meglepően gyakori a veszettség, még ha a denevér nem is mutat tünetet. Akik fogdozzák őket, ők se puszta kézzel teszik.
És figyelembe véve, hogy a veszettség az embernél 100%-ban halálos, inkább vállalj be egy "felesleges" oltássorozatot. Ez nem tréfa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!