Általában a keverékek is belterjes fajtatisztáktól származnak, nem sokat lehet ezen nyerni.
Amúgy minden kutya aranyos. A fajták arra jók, hogy még vásárlás előtt legyen valami fogalmad arról, hogy mekkorára nő, és nagyjából milyen természete lesz. Akkor számít, ha nem tök mindegy, hogy egy örökmozgó foxi vagy egy lusta basset van-e otthon...
Több generációs keverékek a tutik :D
Puszta logika, hogy egy keverék kutya általában véve erősebb/jobb genetikai állománnyal rendelkezik (pl. kevésbé jellemző az ételallergia).
Mostani kutyám keverék, 2 év körüli.
Előző kutyám csivava volt, nem ivartalanított és 18 és fél (!!!!) évig élt, pedig fajtatiszta volt :)
Fajtatisztáknál is vannak tehát nagyon szívósak :D
Nekem volt egy skót juhászom, mondanom sem kell, kitenyésztett fajta. Irtó cuki volt és elképzelhetetlenül kedves, ennyi jóindulatot még semmilyen lényben nem láttam. De nekik is megvannak a fajtára jellemző betegségeik, pl. érzékeny gyomor, gyengécske ízületek, és öreg korára nagyon érzékeny lett a zajokra is, mindig parázott ha csapkodta a szél az ajtókat, és minden utcai zajtól is berezelt. Magyarul kicsit idegbeteg volt. Ja és sok mindent megtanítottunk neki, de intelligensnek azért nem nevezném :) Nekem egészen biztosan talált/menhelyi keverék kutyám lesz következő alkalommal, sőt, lehetőleg korcsot szeretnék, ami meg extra keverék.
Mielőtt belevágsz a kutyatartásba, ajánlom hogy olvass róluk nagyon sokat. Felelőtlenség úgy belevágni, hogy nem ismered a valós szükségleteiket, nem biztos hogy elég időt tudsz szakítani a nevelésére, amit pedig a kutya és a saját érdekedben sem tanácsos elhanyagolni és következetesség nélkül végezni. Rengeteg irodalom van a neten. Sok sikert a blökihez!
12. vagyok.
Nekem is Illatos útról van a kutyám, "extra korcs", az életben nem láttam még ilyet XD Remélem egészséges lesz :)
Tacskó orr, foxi fülek, tacskó test, labrador bunda, bullos fenékizmok. Érdekes :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!