Mikor van a kecskénél a laktációs ídőszak?
Figyelt kérdés
2009. dec. 18. 09:03
1/5 anonim válasza:
Miután legidázott! :) Ha tejelő, akkor 280-290 napig tejel ellés után.
2/5 anonim válasza:
Én mindig azt hittem, hogy folyamatosan, különben miért árulnának úton útfélen kecsketejet?
3/5 anonim válasza:
Az embernek is csak akkor van teje, ha megszült, nem tudom mi van ezen csodálkozni való?
4/5 A kérdező kommentje:
Ebből látszik, hogy a magyar embereket újra meg kell tanítani arra, amit őseink kisújjból tudtak. Köszönöm a válaszokat!
2009. dec. 18. 12:28
5/5 anonim válasza:
A kecskék február-áprilisban ellenek 21 hét vemhesség után, a gidák 4-8(általában 6) hétig szopnak, utána olyan október-decemberig lehet őket fejni. De ez csak a saját tapasztalatom, másnál lehet hogy másként működik.
Azért árulnak úton-útfélen kecsketejet, mert megveszed, vazze. Ha nem vennéd, nem árulnák. Lehet a kecskét tavasszal is pároztatni, csak úgy télen ellik, ami nem jó a gidának, és szénát eszik, nem gazt meg lombokat meg nem legel, ez a gazda pénztárcájának rossz. HA elég nagy a kecsketej ára, lehet megéri a tavaszi üzetés is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!