Megmondaná vki hogy mért ilyan a kutyám? (A többi lent) FONTOS!
Nagyon súlyos gondok vannak nálatok, elemi hiányosságaid vannak kutyázásból. Egyszerűen az a probléma, hogy nem tanítottad meg a kutyád, hogyan kell viselkednie. Nem ismer el téged falkavezérnek, azt csinál, amit ő akar. Az ugrálást és a harapdálást a kutyák nem növik ki, meg kell mutatni és tanítani nekik, hogy az nem helyes viselkedés. Ha próbálkoztál is neveléssel, akkor rosszul csináltad. Sokat kéne olvasni, tanulni, el kéne menni kutyaiskolába, hogy a mikéntet gyakorlatban is meg tudd nézni, figyelni.
Több száz oldalnyi anyagot kéne bepötyögni ide.
Kezdd Jan Fennel Kutyapszichológia c. könyvével.
Victoria Sitwell A póráz két végén című kutyanevelési sorozata is nagyon jó, a Spektrumon adták, biztos lesz ismétlés, vagy letölthető internetről.
Ott van Caeser Milan is (youtube).
Amiket felsoroltál, mind a hibás nevelés vagy a nevelés elmaradásának következményei.
Ha játékkal motiválható, akkor tanítsd játékkal.
A tanítás nem egyik percről a másikra megy, amikor én az én kutyámmal elkezdtem tanulni, kb. 2 hétbe telt, mire átlátta a helyzetet és elkezdte élvezni, megérteni, hogy na, most tanulás van, oda kell figyelni.
Ennek a kutyának még az is nehézséget okoz, hogy összpontosítsa a figyelmét - ezzel is meg kell küzdened. Minden egyes nap, kb. fél óra tanulás, gyakorlás. Kitartóan, türelmesen.
Amit elrontottál, helyre lehet hozni, de időigényes, alapos és következetes munkát igényel. Ha nézted a póráz két végént, akkor van fogalmad róla, mikről beszélek. Tényleg olvasd el a Fennel könyvet is, illetve ha van lehetőséged, menjetek el kutyasuliba. Te meg fogod érteni a kutyád viselkedését, ő meg mozgékonyságánál, aktivitásánál fogva élvezni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!