Ez a koppenhágai zsiráf gyilkosság ez tényleg így történt, vagy csak a média áldozatai vagyunk?
"Ezek a gyerekek nagy eséllyel lesznek szadisták és/vagy állatkínzók."
Forrás? Valami, ami esetleg ezt alátámasztja? Vagy ez a napi fröcsögés, mert a fészbúkon már ráuntak a témára?
Disznóölés, kacsa-csibe vágás folyamatosan zajlik mindenhol. Gyerekek is ugyanúgy végignézik, mert érdekli őket. Nagymamámnak is én segítettem kiskoromban megfogni a csirkét, amíg elvágta a torkát. Nem lettem szadista.
Sulikban is boncolnak állatokat, mert csak így lehet jól megtanulni az anatómiát.
Szeretem, amikor más akarja eldönteni, mi érdekelje a gyereket és mi nem. Nem volt kötelező végignézni a felvágását. Akik mégis végignézték, azokat nyilván érdekelte. Nem értem, miért gond az, hogy egy gyereket érdekel a biológia. 5-6 éves lurkóknak készült könyvekben is már vannak rajzok a belsőszervekről.
A zsiráf pedig ezután eledele lett az oroszlánoknak, semmi sem veszett kárba. Nem sportból, nem élvezetből, nem hanyagságból ölték meg.
Az ilyen álszent dumáktól sokkal többen válnak idegbetegekké. Főleg, hogy ezek az erkölcscsősz divatgrínpíszesek feldarabolnának véleményüket kinyilvánító válaszadókat, szülőket, a gondozók gyerekeit...és még ki tudja.
Érdemes elgondolkodni, hogy akkor itt ki is az igazi őrült.
Kedves Pöttyös Panni!
A kettes válaszoló vagyok, és azt gondolom, mindenkinek minden kérdésben más-más véleménye van. Én leírtam az enyémet, amit fenn is tartok. Szerintem álszentség, hogy a húsevők felháborodnak egyetlen zsiráf humánus megölésén.
Az nekem is furcsa, hogy ennyien végignézték, én képtelen lettem volna, de ezzel talán én is álszent vagyok.
De az, hogy leírom a véleményem, szerinted emiatt fel kellene darabolni engem, ez durva és szánalma. Szégyelld magad!
Nem értitek, hogy nem az a probléma, hogy meghal egy zsiráf. Ez a vadonban is naponta előfordul, én is eszem húst, elvágom a csirke nyakát, itt most nem az állatok jogairól van szó. A haszon állatoknál mindig azt mondom, hogy aki ezen pampog, gondoljon bele abba, hogy az az állat nem is élhetne, ha az ember nem akarná megenni. De mindegy is, ezen leginkább olyan városiak rugóznak, akik egész életüket panelban töltötték, és húst csak műanyag tálcán, védőgázban láttak. Nem értik a természet rendjét, stb stb... Ez rendben van.
Számomra az a probléma, hogy mindenki fölbolydult a zsiráf megmentésért, ennek ellenére csak azért is kivégzik. Nem értem, hogy miért kellett? Most ezt az egy zsiráfot megmentették volna, na bumm, ettől még nem változott volna a gyakorlat. Milyen világ az, ahol már azt sem érheti el az átlag ember, hogy egy állatkerti zsiráfot ne végezzenek ki? Ez számomra teljesen abszurd, és ijesztő tendencia.
Hova mentették volna? Ki tudott volna neki kellő nagyságú kifutót biztosítani? Megfelelő kaját? A felháboródok közül vajon hányan finanszírozták volna a gondozását? Elél vagy 30 évig is.
Ez nem egy kiskutya, amire ha ráunnak, kikötik a ház sarkához.
Azok a gondozók döntöttek így, akik foglalkoztak vele, felnevelték. Azaz nyilván előtte végignéztek minden opciót, de ezt találták a legjobb megoldásnak.
(Míg a szörnyülködők csak simogatni, meg "jajj de cukizni" jártak oda és semmilyen felelősséget nem vállaltak soha a zsiráffal.)
A felnőtt zsiráf nem szállítható. Belehalna...Mivel nagyon szédülős a hosszú nyaka miatt.
Csak gyerekkorában tudják más állatkertbe vinni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!