Ez a koppenhágai zsiráf gyilkosság ez tényleg így történt, vagy csak a média áldozatai vagyunk?
Igen, így történt. Fotók is jelentek meg erről.
Hidd el, más sem érti :(
Humánusan megöltek egy zsiráfot, a világ felháborodott.
Azzal ki törődik, hogy kerül a hús az asztalunkra, mennyit szenvednek ezek az állatok, amíg élnek?
Álszentek vagytok.
Hát, még a miértje oké is lenne, de azért az tényleg elég beteg hogy halom kisgyerek előtt ölik le. Bár ha meg úgy nézzük, itthon simán végignézzük otthon a disznó, tyúkvágást, a nyúlnak is elég kellemetlen vége van, aztán mégsem hisztizik senki. Sőt, Nyíregyen anno pont azért pusztult el az összes fóka, mert a szülő, gyerek pénzzel meg minden hülyeséggel etette meg.
De mondjuk ebből akárhogy nézzük rosszul jönnek ki, ha titokban csendben végzik ki akkor is kiakad mindenki, ígyis úgyis.
Csak azt nem értem, miért nem lehetett volna mondjuk kasztrálni az állatot, akkor nem is szaporodik és élhet is tovább :D
Én is megzavarodva olvastam róla, hogy ilyen előfordulhat. Azt megértem, hogy egy ilyen-olyan genetikai problémával küzdő állatot nem akarnak tovább szaporítani. Még azt is elfogadom, hogy nem mehetett volna más helyre ilyen-olyan indokokkal. Vitatkozhatunk azon, hogy kivégzés volt-e vagy jogos gyilkosság, ezt mindenki maga döntse el. (Igen sajnálom, és nem értem miért ölték meg, de igen, eszem húst is értem minkét tábor érveit.)
De miért kellett nyilvánosan kivégezni?! Ha nem lehet szaporítani 1, el lehet különíteni 2, ivartalanítani is lehet 3, adjunk neki egy bolhányi esélyt és engedjünk vissza a természetbe rehabilitálás után.
Én nem ezért rúgatnám ki az igazgatót, de haladéktalanul megtenném. Én azért, mert engedte, hogy a sok agyatlan idióta szülő odavigye a gyerekét és végig nézze, mint egy atrakciót. Milyen ember lesz abból a gyerekből, aki egy hete még zoocsemegével etette a kedvenc zsiráfját utána héten meg végig nézi, ahogy megölik majd darabokra szabdalják, boncolás címszó alatt. Van, hogy el kell altatni, a gyerek kutyáját, de már azt sem engedném végig nézni a kicsinek, nem hogy utána a beleit mutogassam neki, mert ez azzal egyenértékű eset. Gyalázatos és undorítók az érvek, a miértek, és a kivitelezés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!