Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy eljön...

Mit jelent az, hogy eljön megnézni hova adja?

Figyelt kérdés

Utólag jutott eszembe, hogy ezt hogy érthette. Most emiatt nem tudom beszéljek-e vele megint mert különben is elég furcsa stílusú "örökbeadó-jelölt". Mondtam neki, hogy mielőtt bármit is mondok azért találkoznék az állatkával, erre odavágta, hogy ő különben is előbb jön és megnézi hova vinném, mert nem adja akárkinek. Én azt értem, hogy meg akarja ismerni akinek adja, fogadtam már be így állatot, de mit néz meg a lakásomon?

Ha én történetesen messzebb lakok akkor nekem illene őt fuvarozni vagy akkor felejtsem el, mert nem tud leinformálni? Meg most megnézi a szennyesemet, meg a konyhabútoromat, hogy alkalmas vagyok-e befogadónak vagy mit?

Mondom elég fura stílusa volt, szerintem, ha megkérdezném még fel is háborodna, hogy mi bajom van nekem ezzel felejtsem el az egészet.

Másnál is tartottak már ilyen terepszemlét?

2009. nov. 28. 03:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg jelezhetnéd a menhely fenntartójának, hogy milyen sértő stílusban kommunikál a kollégájuk a potenciális örökbefogadókkal!

Amúgy a mai világban senki sem mutogatja szívesen idegeneknek az otthonát. Kérdezgessenek, akár töltessenek ki egy pszichológiai tesztet, vagy, ha ez nem elég nekik, ott, a menhelyen teremtsenek valamilyen spec. helyzetet, és a spontás viselkedésedből gyakorlatilag mindent megtudnak az állatokhoz való viszonyodról.

Van éppen elég rossz tapasztalatom nekem is: pl. látásból ismerünk egy félhajléktalan (egy nyakig gazos, sittel teli telken egy düledező, már félig leszakadt mennyezetű vályogházban élnek), alkoholista párocskát, akik a menhelyről kaptak(!!!) egy kölyökkutyát és a hatalmas telken pórázzal egy ajtókilincshez kötve tartják. Kíváncsi lennék, nyitva volt-e a menhelyesek szeme, amikor ezek odamentek az állatért, egyáltalán megkérdezték-e őket bármiről, merthogy terepszemlén nem jártak náluk, az biztos!

Egyszer találtunk és sikeresen befogtunk egy csontig soványodott kutyát. Felhívtam egy menhelyet, hogy segítsenek, mindent felírtak, "ey órán belül hívnak, hogy mikor és hova vihetem" (felajánlottam, hogy mi bevisszük, mi kaját is adunk), azóta eltelt 4 év, és sosem hívtak. Mások egyszerűen közölték, hogy tele vannak, "oldjam meg"! Néhány nappal később, jobb híján egyeztettem a sintérünkkel, aki azt mondta, hogy a mi városunkban befogott kutyát kizárólag a menhelyünkre viszik (azért lecsekkoltam az önkormányzattal is), hát odaadtuk neki. Később kimentünk "csak úgy" és tényleg ott volt, már sokkal jobb bőrben.

2009. nov. 29. 07:41
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem menhely, magánember.
2009. nov. 29. 22:59
 13/19 A kérdező kommentje:
Egyébként én is telefonáltam már menhelyre, mert egy kutya bevackolt a kerünkbe, és látható daganat volt az oldalán, amúgy nem volt agresszív vagy ilyesmi, de én nem vagyok kutyás, tartok tőlük, úgyhogy felhívtam a honlapjukon megadott összesszámot a negyedik vette fel, és közölték, hogy ebrendészet (hagsúlyozom MENHELYről van szó, és a honlapjukról néztem az elérhetőségüket), elmondtam miről van szó és közölték, hogy hívjam fel az önkormányzatot és kérjem már meg őket, hogy ők kijöhessenek érte. :O
2009. nov. 29. 23:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Utolsó beírásra:a menhely nem azt jelenti,hogy hanyatt-homlok rohannak az állatért minden bejelentésre.Meg kéne már érteni,hogy az állatvédők civilek,NEM KÖTELESSÉGÜK minden bejelentésre rohanni.Megteszik,ha tudják,de sajnos az erőforrások végesek.

Mindenhol full teltház van,legtöbb helyen várólista.Csak sérült,SOS bajban lévő állatért tudnak kimenni.

Sajnos ez van,akkor lehet majd bármit számon kérni rajtuk,ha majd kapnak pl.állami támogatást,és nem a munka/család mellett,kevés férőhellyel,kevés pénzből dolgoznak.Ez nem Amerika,ahol rohannak a kutyáért minden bejelentésre,ott van elég pénz,személyzet,férőhely.

Fentebb beírónak:A Stex Alapítványt talán hagyjuk,meg az ő örökbeadási módszereiket.Az általad leírt módon kerülhetett pl.tüzelő(ennyit az ivartalanításról)argentin dog szuka primitív bunkó kisebbségihez tőlük.A szukával a cigány végigjárta a környék "harci"kutyáinak tulajdonosait,hogy fedeztessék be a szukáját.Szerencsére nem sikerült.Írtam egy mailt a Stexnek a történtekről,állítólag vissza is vették a kutyát,mindenesetre többet nem láttuk,hogy mi lett valójában a sorsa,nem tudom.

2009. dec. 1. 18:37
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem arról volt szó, hogy nem jött hanyatt homlok, hanem arról, hogy ebrendészetnek jelentkezett be, aztán meg megkért, hogy intézzem el az önkormányzattal, hogy átugorhasson érte. Érdekes, én még ilyet nem hallottam, hogy az önkormányzatnak kell engedélyezni, hogy kijöjjön egy kutyáért. Amúgy, ha a kutya oldalán van egy akkora valami, mint a feje, az szerintem sos.
2009. dec. 1. 19:01
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha ebrendészet,lehet hogy területileg nem illetékes nálatok,így viszont tényleg engedélyt kell kérnie az Önkormányzattól.

Honnan veszed,hogy az ebrendészet menhely?Azok SINTÉREK,nem menhely vagy állatvédők.

2009. dec. 1. 20:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem menhelyet hívtál, hanem a gyepmestert. Neki tényleg kell engedély ahhoz, hogy az illetékességi területen kívülre elmenjen. EZért jelentkezett be mint ebrendészet. Mert az volt, és nem menhely.
2009. dec. 1. 21:39
 18/19 A kérdező kommentje:

Onnan veszem, hogy az állatvédő alapítvány honlapján az "elérhetőségek"ből vettem ki a telefonszámát. Szerintetek én nem csodálkoztam?

Ha visszaolvastok már leírtam, hogy a MENHELY honlapjáról felhívtam a megadott mobilokat, a negyedik vette fel és ebrendészetnek jelentkezett be.

2009. dec. 2. 08:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Van,mikor a helyi gyepivel működik együtt egy menhely.

Ha a menhely jött volna ki,nem kell engedély,de a gyepmesternek igen.

Merre volt ez egyébként?

2009. dec. 2. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!