Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan bízhatna bennem az a ló?

Hogyan bízhatna bennem az a ló?

Figyelt kérdés
Pár hónapja átmentem egy másik lovardába és új lóra ültem.Azután ugyanazon a helyen kaptam egy másik lovat, mert egy lány rajta szeretett volna lovagolni és én inkább átültem egy másikra hogy ne legyen veszekedés.De a mostani ló akin lovagolok már ha jól emlékszem 3 és fél hónapja nem bízik meg bennem.Ha odamegyek hozzá elkezd berzenkedni és nem figyel rám.De ha a régi lovamhoz megyek akkor meg egyfolytában figyel és ha jól gondolom akkor féltékeny hogy másik lóval foglalkozok és nem vele.De most tanítgatom arra hogy ha almát szeretne akkor előbb rakja fel a fejét a vállamra és ezt megtanulta 3 nap alatt.A kérdésem annyi lenne hogy miért viselkedik velem ilyen elutasítóan?Hogyan erősíthetném a kapcsolatunk?
2009. nov. 26. 17:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Most jutott eszembe hogy az esés óta nem vagyok annyira bátor terepen mert hát nem akarom mégegyszer átélni.Ez is lehet egy ok ,hogy már nem bízok annyira benne ,ezért ő sem bízik bennem.Csak mindig elhatározom hogy mostantól nem fogok félni de mikor ráülök akkor egyből elönt a veszélyérzet és félek nehogy beugorjon vágtába és leesek róla.Ha valakinek van valami tippje mit tehetnék ez ellen akkor szívesen fogadom mert nagyon szeretnék újra bátor lenni a hátán.
2009. nov. 27. 15:20
 12/16 anonim ***** válasza:
Szia, utolsó vagyok. Hát igen, ebben az esetben nagyon nehéz dolgod lesz. Főleg, ha sok emberrel találkozik a lovad, akkor nehezebben fog a kötődés kialakulni. Ebben az esetben nem tudom, mit tanácsolhatnék. Talán ugyanazt, mint fentebb leírtam, de nem tudom, mekkora eredményt érhetsz így el. Abba is gondolj bele, hogy egy lovardában egy iskolalónak mennyi embert kell elviselni, aki ráül, rajta tanul, hibázik, huppan a hátába, rántja meg véletlen a száját, a rengeteg tolakodó simogatóról nem is beszélve. Inkább fogadd el ilyennek és érezd bele magad a helyzetébe. Lehet, neked ő az egyetlen, de mivel ő ritkán lát téged, Te csak egy vagy számára a sok közül. És bármennyire fáj is, tudomásul kell venned, hogy mélyebb kapcsolat csak mindennapos foglalkozással tud kialakulni. Szeresd őt ilyennek, ne légy vele tolakodó és légy különb a többieknél, hagyd meg a nyugalmát és ne nyúzd feleslegesen, viszont amikor törődsz vele, akkor azt a legnagyobb türelemmel és empátiával tedd. Talán akkor majd észreveszi, hogy Te más vagy, mint a többi és jobban megjegyez téged.
2009. nov. 27. 15:25
 13/16 anonim ***** válasza:

Megint én. :D

Akkor tedd föl magadnak a kérdést, ha Te nem bízol benne, hogyan várod, hogy ő bízzon benned?

Inkább ne menj vele most egy darabig terepre, gyakoroljatok pályán, biztonságos körülmények között, oktatói felügyelettel. Ha a pályán vissza tudod szerezni a kontrollt és visszajön az önbizalmad, meglátod, ő is jobban fog benned bízni! A lovak megérzik a félelmet és őket is elbizonytalanítja! Ha bizonytalan vagy terepen, akkor ne menj terepre, mert ezek szerint még a tudásod nem érett ehhez! Inkább a lovardában lovagolj rajta, ott nem gőzölnek be annyira a lovak!

2009. nov. 27. 15:28
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat!Hát igen van egy néhány kisgyerek aki állandóan nyúzza szegénykémet.Sajna nem tudunk most karámban lovagolni mert az egész tiszta sár úgyhogy most azt várom hogy felszáradjon vagy egy kicsit megfagyjon hogy ne járjanak csüdig a sárban.Meg azért nem vagyunk mi olyan nagy lovarda de ettől függetlenül nagyon jó oda járni nagyon jó a hangulat és olyan családias a légkör.Mondjuk én nagyon szívesen kimennék minden nap mert durván olyan 1 km-re lakom a lovardától és annyit nem nehéz megtenni biciklivel. Csak a szüleimnek nem tetszik hogy sokat vagyok ott ezért megtiltották hogy hétközben kimenjek. De ezt már írtam. Nem tudom mit csinálhatnék velük hogy megértsék hogy nem rossz helyre megyek és szeretek ott lenni.Meg jobb helyen vagyok ott nem az utcán csavargok.
2009. nov. 27. 16:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Sajnos a szülők néha csak akkor jönnek rá, hogy jobb a gyereküknek a lovardában a helye, ha már rossz társaságba került. :) De lehetőleg Te ne így akard ezt kiharcolni!

Voltak már ott veled a szüleid? Vidd ki néhányszor őket, hogy lássák, mit csinálsz ott! Esetleg próbálj meg beszélni az oktatóddal, hogy óvatosan próbáljon meg hatni a szüleidre! Hátha ő meg tudja győzni őket, milyen jó hatással van az emberekre a ló és mennyivel jobb egy lovardában tölteni az időt, mint csavarogni rossz társaságban és mindenféle rosszba belekeveredni! Hátha tud az oktatód segíteni.

2009. nov. 27. 20:27
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi hogy segítetek!Már voltak kint szüleim egy párszor megnézték hogy mit csinálok.Sajna nem tudnak rájönni hogy én nagyon imádok ott lenni és kínszenvedés ha már egy napig nem mehetek ki.Azzal az érvel nem engednek ki hogy nem tanulok eleget.Na persze akkor nem lennék mindenből 5-ös.
2009. nov. 28. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!