Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Tele van pókokkal a szobám...

Tele van pókokkal a szobám mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem rég költöztünk egy új építésű házba,de folyamatosan pókok kerülnek elő a házból,leginkább a szobámból.Elején nem volt semmi bajom velük,kiraktam őket az ablakon,de már megjelentek olyan pókok,hogy ilyet akváriumba lehetne tartani akkorák,én meg nem igazán szeretem a pókokat....van valami praktika amivel távol tudom őket tartani,illetve megtalálni,hogy hol "keletkeznek"?
2009. nov. 9. 22:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
23%
egy kis pókpörkölt? :D
2009. nov. 10. 00:11
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
2009. nov. 10. 00:14
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Belinkeltem elég sokmindent :P Amúgy nálunk hatalmas pókok rohangálnak a házban, általában megöljük mindet, de a cikkeket olvasva rájöttem, hogy tökmindegy, már nálunk magyarországon is normálisnak számít a fekete özvegy... -.-' Szóval együtt kell élni velük ez van. Minden esetre minket csipkednek rendesen, a múltkor testvéremet megcsípte egy ilyen átlátszós-szürkés-zöldes kb 2-3 centis pók, és egy hétig fel volt dagadva a keze (viszketés, erős fájdalom, pirosság). Csak annyit tudok javasolni, hogy minden nyílászárónak rendesen kell szigetelni, egyéb lyukakat a falon vagy plafonon zárj le. Különben jobban ellepik a lakást, mint eddig. Együtt érzek veled, durva pókiszonyom van. :S
2009. nov. 10. 00:18
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Arra tudok gondolni, hogy vagy kintről menekülnek a közeledő hideg elöl vagy valamelyik szomszédotok pókokat tart csak nem éppen értelmes módon.

Hányadikon laktok? Körülöttetek sok még a gazos, gondozatlan terület? Akkor valószínűbb, hogy onnan jönnek. Megoldás lehet, hogy a többi lakóval összefogtok, levágjátok a gazt és körbepermetezitek a házat legalább olyan 10-15 m-es sávban egy erős rovartirtóval. Biztosan van valakinek telke vagy barátja rokona, hogy legyen egy fűkaszátok és permetezőtök, szert pedig bármelyik gazdaboltban vagy kertészetben lehet venni. Ne hagyjátok ki a padlást se! A pincébe - mivel oda viszonylag gyakran jártok - a multiknál kapható spayk közül válasszatok, ez nem annyira egészségtelen, mit a permetlé. Figyeljetek, hogy minden pici sarokba, zugba jusson, mert elképesztően kis helyeken tudnak megbújni!

Amikor ideköltöztünk, körülöttünk egy kivételével minden telek gazos volt. Ősszel cspaptostul jöttek a hatalmas pókok. Elegünk lett és körülöttünk mindenhol rendbetettük a területet (3 telek), és a házat islekezeltük, ahogy fent leírtam. Még 1-2 drab innen-onnan előbukkant, de aztán vége! Most már szerencsére mindent beépítettek és gondozzák a kerteket, így nincs sok pók. A pók ugyanis nem szereti a "zaklatást", ahol nincs nyugta, onnan hamar odébbáll.

2009. nov. 10. 04:10
 15/20 anonim ***** válasza:
93%

A leggyakoribb pókok a lakásban a következők:

Két "vastagabb", nagyobb méretű pók lehet a lakásban, a farkaspók(számtalan fajtájú és színű) és a nagy házipók. Egyik csípése sem halálos, alig érezhető. Emberkerülő, tehát max akkor lehet csípést kiprovokálni, ha megfogod, vagy ráfekszel.

Ágyneműbe nem mászik, inkább sötét sarkokat keres(ágy, szekrény alatt). A farkaspók sokkal ritkább, általában a hímek tévednek a lakásba a párzási időszak alkalmával.

Ami még nagyobb fajta, az a kaszáspók. Teljesen ártalmatlan, a mennyezeten, sarkokban megtalálható, sokszor tömegben. Azért okoz gondot, mert mindent összesző a hálójával, és kellemetlen ebbe beleakadni.

Van még jópár pókfaj a lakásban, de azok nagyon kicsik.

A "főszereplők":

[link]

[link]

[link]

2009. nov. 10. 06:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a konnektorba dugható Vape szúnyogriasztó(v. irtó) bevált! Szúnyogok ellen akartuk használni, de a pókok is elpusztultak (igaz azok kb. 1 hét alatt). Viszont nem célszerű állandóan használni, mert nemcsak gyilkolja a rovarokat, de oda is vonzza!
2009. nov. 10. 08:39
 17/20 anonim ***** válasza:
50%

1:örülj neki,mert száraz a lakásotok,vizes lakást nem szereti a pók

2:sokat takarítani,és igen,ha kiteszed visszamegy.

2009. nov. 10. 09:32
 18/20 A kérdező kommentje:
Most költöztünk,egy nagy területű(kb 3500 négyzetméter) telekre. Csupa gaz itt minden,mert nem volt gondozva ez a környék. A permet nem hiszem,hogy megoldható,mert több kutyánk van,és nem hiszem,hogy egésséges lenne nekik,megesznek valamit a fűből,vagy a füvet és kész a baj.A szobámban nincsen még kész minden szigetelés, a szoba szélein nincs parketta, viszonylag elég sok a lyuk,meg a bizonytalan hely,ahol be tudnak jönni,mert még nem csinálták meg a melósok,szóval ez sem igazán megoldható. úgyhogy marad a szobát befújni rovar irtóval módszer :( Nem is igazán a csípéstől tartok,de biztos szivrohamot kapnék,ha egy ilyen tenyérni pók mászna éjszaka az arcomon,én meg arra ébrednék fel :P
2009. nov. 10. 11:53
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Van valami olyan spray (azt hiszem a motein-családhoz tartozik) amit a ház köré kell fújni és néhány hétig távoltartja a nemkívánatos soklábú mászkálókat. Addigra meg úgyis jön a tél.

Nem tudtam, hogy van kutyátok, de ha a permetezés nem megy, még mindig le lehet rövidre nyírni a gazt, így jelentősen csökken az életterük illetve a maradék élettér komfortja is, úgyhogy szépen lassan elköltöznek.

2009. nov. 10. 12:01
 20/20 anonim válasza:
22%
Szia! Én egy új módszert tudok. Most kezdtem öcsémmel alkalmazni. Nem kell a pókokat leöldösni. Fogni kell két-három naponta legyet vagy jobb híján szúnyogot nekik. Azzal megnyugszanak, nem másznak rád. Élj békében velük, tarts otthon legyeket és kis rovarokat póktáplálékul! Hidd el, nekem ez nagyon bevált. A pókok hasznos állatkák!! És ha egy napon 8-pár szem néz a te szemeidbe akkor sikíts egyet, rohanj el, és hozz neki egy legyet.... :P
2016. júl. 20. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!