Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről? Egy...

Mi a véleményetek erről? Egy 17 éves lány szülő nélkül és hozzáértő személy nélkül eljött hozzám és megvette a lovamat egy fénykép alapján.

Figyelt kérdés

Az istállóba úgy lökdöstük be, hogy nézze meg a lovat. Tetszett neki, és megsimogatta. Most vissza akarja hozni, hogy rejtett hibája van,( ami nálam nem volt) és úgy néz ki, hogy bírósági per lesz belőle. Azt akarja, hogy saját költségemen hozzam vissza, fizessem ki a bértartást, és a teljes vételárat fizessem neki ki.

Ti adnátok majdnem 300 000 Ft-ot kiskorú gyereketeknek, hogy vegyen valamit, úgy hogy TI vagy valaki hozáértő nem látja? Várom a véleményeket is.

2009. nov. 2. 14:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%
Hát nem azért az egyhúszért, de ha én feldobom a lovamat, jön a vevő, a minimum az lenne, hogy addig oda nem adom neki, amíg ki nem próbálta, vagy meg ne nézte volna alaposabban. Ezután lehet írni a papírokat. A ló nem egy pulcsi, ami ha nem tetszik visszavesznek. Úgyhogy szeritem ez nagy részben a Te hibád, hogy így esett.
2009. nov. 2. 23:20
 12/21 A kérdező kommentje:

Mint már írtam, mi mondtuk neki, hogy nézze meg az istállóban! Így kb.: 15 percet töltöttünk el a ló mellett. Szóval látta a lovat élőben. Igaz, hogy nem próbálta ki, de az eddigi tapasztalataim alapján a vevők 90 %-a nem próbálja ki a lovat. Ezt talán nem lehet az én rovásomra írni...

Én mindig kipróbálom, ha idegen lovat veszek, ha meg nem próbálom ki, akkor ismerem a lovat és tudom, hogy milyen és mit tud...

2009. nov. 3. 08:53
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

Hát nem tudom,hogyan írtátok meg a szerződést,mert ahhoz kellett volna személyi.

Egyébként meg idegen lóra én se dobom fel magam,lovas vagyok nem hülye.Megkérem a gazdit,hogy járjon kicsit vele.

2009. nov. 3. 17:16
 14/21 A kérdező kommentje:
nem szerződést írtunk, hanem egy átvételi elismervényt, hogy átvettem a pénzt a lóra...
2009. nov. 3. 21:44
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem naiv voltál. Egy ló eladása nem így kell, hogy történjen. Adásvételi mindenképp kellett volna, az meg ugye tartalmazza a személyes adatokat, akkor láthattad volna a csaj korát és nem szabadott volna akkor eladnod neki szülői hozzájárulás nélkül. Tulajdonképpen ez klasszikus esete annak, hogy kellő körültekintés nélkül hogy lehet járni. :S

Sajnálom, hogy naivitásból így jártál, máskor legyél körültekintőbb. Azt, hogy mit tehetsz, nem tudom, szerintem kérdezz meg egy ügyvédet.

2009. nov. 5. 11:47
 16/21 A kérdező kommentje:
Már beszéltem ügyvéddel. Az adásvételi szerződés történhet szóban is, de kell tudni bizonyítani... Ügyvéd mondta.
2009. nov. 5. 15:01
 17/21 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, az a szülő aki kiskorúnak ennyi pénzt ad, hogy "Kislányom menj és vegyél egy lovat!" Az nem normális!
2009. nov. 5. 15:02
 18/21 anonim válasza:

hát ez egy furcsa este mind2 részről...az ő részéről magától értetődő,részedről pedig...Ha nekem van egy lovam és úgy alakul,h eladom,vagy netán tenyésztem szívemen viselem annyira a sorsát,h az ilyen gyökerektől még örülök is ha visszakerül,természetesen valamivel kevesebb áron,mint elvitte!,mert azért belőled sem csinálhat hülyét...

amúgy meg milyen "rejtett betegségről" is beszélünk?

2010. márc. 14. 17:16
 19/21 anonim válasza:

illetve h pontosan idézzek "rejtett hiba"...mintha csak 1 autóról beszélnénk...

jesszus,ha nem értek a lovakhoz viszek magammal valakit,hogy vizsgálja át,és nyilván felülök a lóra mielőtt megveszem és,ha 1 hét múlva sokkal szarabbul megy az nem azért van mert " a motor meghibásodott" hanem mert balf*sz vagyok és nem tudok lovagolni,ami miatt romlik a ló munkája

2010. márc. 14. 17:19
 20/21 A kérdező kommentje:

A rejtett hiba, amiről beszélünk a szitálás. Ezt nálam nem csinálta, pedig 7 éves volt, amikor eladtam. Ez egy rossz szokás, ami bármikor kialakulhat és bármikor elhagyhatja. Nálam állásban állt lekötve, ott boxban van szabadon.

Állítólag annyira csinálja, hogy már a fejét is leverte. Nálam nem volt leverve a feje...

A szitálás azt jelenti, hogy a ló a nyakát jobbra balra himbálja és közben a testsúlyát hol az egyik, hol a másik első lábára helyezi. De semmi egészségbeli károsodása nem lesz tőle, és ezt csakis istállóban unalomból csinálja. Természetesen használat közben nem.

Mindez októberben történt, azóta semmi papírt nem kaptam a bíróságtól, sem az ügyvédjétől....

2010. márc. 15. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!