Egy önvédelmi sokkoló hogy hat egy disznóra vagy egy kutyára?
Jó ég, dehogy akarok bármit is csinálni!
Csak azért merült fel bennem a kérdés, mert hallottam, hogy sokkolóval ölnek disznót pl, mert a négylábúakra jobban hat az elektromosság, ezért hoztam fel a disznót és a kutyát.
De az 5. válaszoló részletesen választ adott a kérdésemre, anélkül, hogy megmagyaráztam volna, miért is tettem fel.
Köszönöm a válaszokat! Amúgy én is állatvédő vagyok!
Őzike Lilu, kicsit túlzás volt rögtön perrel fenyegetni, amikor semmi olyat nem írtam a kérdésben, hogy bármi szándékom is lenne. Ne ítélj rögtön, nem mindenki rossz!
Őzike Lilu, egy állatot az ösztönei hajtanak. Nem a lelkiismerete alapján dönt, hanem a tapasztalatai, ösztönei segítenek neki az életben maradásban. Általában konfliktuskerülőek, mert fölöslegesen megsérülni ők sem akarnak, de néha egyetlen útként a támadást választják. Fogsz te még gonosznak tűnő, valójában csak rettegésből, bizalmatlanságból támadó kutyával találkozni, amit meg kell tanítani arra, hogy újra bízzon az emberekben.
Ezeket a nagyon agresszíven támadó kutyákat, amik néha megtámadnak engem és a kutyámat, hidd el, én is mélységesen sajnálom, és nem akarok kárt tenni bennük, hiszen bőven lett volna lehetőségem megmérgezni őket, mivel tudom, honnan kóborolnak el. A mélységes gyűlöletük a saját fajtársaik iránt az elmaradt szocializáció eredménye, amiről kizárólag a gazdájuk tehet. Én megelégszem azzal, ha a mi megtámadásunkat összekötik egy olyan kellemetlen élménnyel, hogy utána nem lesz kedvük újra próbálkozni, és ezzel talán más kutyasétáltatókat is megóvok. Azért, mert ezek a támadó ebek sokkal óvatosabbak lesznek, nem borítja el annyira az elméjüket a "vörös köd", könnyebben el lehet őket zavarni. Errefelé kislányok is sétáltatják a kutyusukat...
A véleményed nem kell megtartanod, csak mielőtt hirtelen felindulásból, meggondolatlanul leírsz valamit, számolj el lassan tízig (komolyan!). Aztán elküldés előtt olvasd el újra, amit írtál, ügyelj a hangvételre és a helyesírásra. A kocsmastílussal az egész állatvédelemnek ártasz, mert az emberek az írásod miatt általánosítani fognak, és azt mondják: "Ehh, ezek az ostoba állatvédők csak fröcsögni tudnak habzó szájjal, meg fenyegetőzni és káromkodni, de egy normális érvet nem képesek hozni az állításuk igazolására! Most komolyan, ezeket támogassam?"
Ha éretten, nyugodtan viselkedsz, tájékozódsz, a másik oldal véleményét is végigolvasod, majd megpróbálod megérteni, akkor sokkal szélesebb látókörű ember leszel. A világon semmi sem fekete-fehér, sajnos még az állatvédők között sem mindenki az, mint akinek mutatja magát.... Mielőtt véleményt nyilvánítasz valami mellett vagy ellen, nézz annak utána. Megvan benned a jó szándék, csak finomíts a stílusodon, olvass sokat, légy megértő, és akkor tényleg jó állatvédő lesz belőled.
A legjobbakat kívánom neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!