Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Egy önvédelmi sokkoló hogy...

Egy önvédelmi sokkoló hogy hat egy disznóra vagy egy kutyára?

Figyelt kérdés
2013. aug. 18. 22:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
ez milyen beteg egy kérdés ?? :O
2013. aug. 18. 23:03
 2/15 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem ne kérdezz ilyet mert ez állat kinzásnak számít ha megteszed és én állat védő vagyok és könnyen beperelnek mert megtudunk találni és bocs csak írtam de a múgy nem akarlak megfenyegetni vagy ilyesmi csak lécci ne csinálj semmit nekik ez nagyon fáj és remélem ez csak elméleti kérdés volt!
2013. aug. 18. 23:27
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
#2 ezzel egyetértek :) jó tudni hogy valaki így a szívén viseli a védtelen állatok sorsát :)
2013. aug. 18. 23:30
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Ugyanúgy, mint emberre, egyébként sem állatkínzás, mivel nem ölésre vagy fájdalom okozásra szánták, károsodást nem okoz, csak egy kellemetlen élményt. Ilyen alapon akkor a villanypásztor is kínzás...
2013. aug. 19. 07:34
 5/15 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, a vágóhidakon használnak nyeles sokkolót, elektromos ösztöke néven találod meg, ez hatásosabb, mint az önvédelmi sokkoló, mert "lépéselőnyben" vagy. Most le lehet bőszen pontozni (ELŐBB OLVASSATOK VÉGIG LEGALÁBB, KÉRLEK!), de én valószínűleg be fogok szerezni egy ilyet, mert van egy pár olyan kutya a környéken, amit ha hagynak elcsavarogni, nem lehet elijeszteni őket határozott és jól időzített dobbantással, üvöltéssel, mint a többséget... Már többször kifújtam rájuk a gázspray-met, de sajna volt, hogy jutott nekem és a kutyámnak is belőle, mert szemből fújt a szél...

Az elektromos ösztökét nem úgy kell elképzelni, mint a mesékben, hogy odanyomod az állathoz, és azt körbeveszi egy kék villám-szerűség, ami fogva tartja a levegőben és feláll a szőre, közben visít... Nem, csupán csíp egy nagyot (beállítás kérdése), mint egy villanypásztor, mivel sok rövid elektromos impulzust ad le. Sokkal humánusabb önvédelmi mód, mint a gázspray, vagy gázpisztoly, amiből ha túl nagy dózist kap a kutya a szemébe és közelről, meg is vakulhat (ismerek ilyet, a betörők fújták le szegényt), főleg, ha nem mossa ki neki a gazdája azonnal. Vagy ha mondjuk elkapja a kutyám egy ilyen kóbor, én meg megkéselem a bicskámmal, vagy kinyomom a szemét, hogy védjem a sajátom. Szóval nem kell ezt azonnal elítélni, sajnos egy szükséges rossz, de legalább maradandó károsodást nem okoz. Sokan járnak furkósbottal, kihegyezett rúddal, azzal meg is lehet ölni egy agresszív, támadó kutyát, még ha szegény nem is tehet róla, hogy nem szocializálta, nevelte a tulajdonosa.

A kondások is előszeretettel használják az elektromos ösztökét. Egy felbőszült kan, vagy a malacait védő koca bizony nagyon veszélyes tud lenni. Ismertem egy mangalica-tenyésztőt, hosszú évtizede foglalkozott ezekkel a sertésekkel, mégis megölte egy kan etetés közben, a lábai közé hasított az agyarával, a belső combjánál elvágta az ütőeret, percek alatt elvérezett. Egy disznótartó szeretettel bánik az állataival, de az is kell, hogy ne merészeljék bántani, mivel mi emberek gyengébbek vagyunk, mint ahogy azt néha képzeljük...

2013. aug. 19. 10:15
 6/15 anonim ***** válasza:
2%
Állat védő vagyok én tudom mi számit állat kinzásnak de ha azt akarja ő hogy pert akasszunk a nyakába akkor az az ő baja!
2013. aug. 19. 10:57
 7/15 anonim ***** válasza:
80%

Őzike Lilu... Nagyon kérlek, olvasd végig az előtted lévő, terjedelmesebb válaszomat, még ha rá is kell szánnod pár percet, mert mások, az állatvédők is ki fognak nevetni téged!

Az elektromos ösztöke egy bevizsgált szerkezet, különben be lenne tiltva a használata. Az elektromossággal való védekezés messze a legkevésbé ártalmas módja egy agresszív állat távoltartására. Nem okoz maradandó károsodást, nem sül ki a szőre, bőre. Csak egy kis csípést okoz, még magadon is kipróbálhatod, ha nem hiszed el (én megtettem már, és villanypásztor is csípett már meg).

Ha a kérdező vagy bárki más állatot akarna kínozni, megteszi ezer más, sokkal hatásosabb és olcsóbb módon. Valószínűleg pont AZÉRT kérdezte ezt, mert úgy akar védekezni egy bedühödött kóbor kutya vagy disznó ellen (ha falun lakik, ahol ma is szokás kihajtani őket), hogy ne okozzon bennük kárt. Ennyi, nem kell túldramatizálni.

2013. aug. 19. 11:15
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Na jó figyi én nem fogok veled vitatkozni én téged leszarlak engem nem a te véleményed érdekel hanem az állatok sorsa én minden válaszoló helyébe jót írnék mert nem csak én de állat védő társaim is figyelnek és EGYETÉRTENEK velem amúgy meg sokkolót disznónál max a levágásakor lehet használni de egyátalán nem szokás és a mérges kityákat el lehet kergetni bottal aztán szólj az állatmenhelyeseknek ugyanis valószínübb hogy a közeledben inkább valami bot szerűség van mint sokkoló, és mondom hiába írsz ezután engem,minket nem izgatsz!
2013. aug. 19. 13:47
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Ja és én nem dramatizálok semmit sem túl én teljes egészemben nyugodt vagyok amúgy meg Falusi vagyok és tudom mert máig tudom nincsenek annyira sok kóbor kutyák a falukban!
2013. aug. 19. 13:52
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Őzike Lilu, miért mész át ilyen alpári személyeskedésbe? Miért nem vagy képes kulturált hangvételű, érvekkel alátámasztott, építő jellegű vitára? Ennek az oldalnak erről kellene szólnia.

Hidd el nekem, hogy egy bottal sokkal komolyabb sérülést lehet okozni, mint egy elektromos ösztökével, ami, mint írtam, csupán CSÍP, hirtelen és röviden, és kizökkenti az agresszív állatot, míg egy jól irányzott ütésbe a kutya bele is pusztulhat. És mielőtt megint nekem támadsz, közlöm, hogy magam is állatvédő, állatmentő vagyok, sokkal több kutyán és más állaton segítettem, mint azt te gondolnád. Sajnos volt dolgom több bottal vert kutyával is, amik már attól maguk alá pisiltek, ha bementem a kennelükbe egy seprűvel takarítani... Volt olyan, amin kopasz, vörös hurkák voltak az ütések nyomán!

És örülj annak, ha a te faludban nincsenek kóbor kutyák. Hidd el, nem minden vidék ilyen. A menhelyek megteltek, ha magad is állatmentő vagy, ezt tudnod kellene. Egyszerűen nincs kapacitás újabb kutyák elhelyezésére, pláne agresszív kanokra, amiket más kutyák közé nem lehet elhelyezni. És azt is hidd el, hogy van elég kutyás tapasztalatom ahhoz, hogy tudjam, melyik kutyát lehet simán elzavarni, és melyik túlságosan elszánt... Ezekből jó kezekben remek munkakutya válhatott volna.

Normális hangvételű, személyeskedéstől mentes eszmecserére kész vagyok veled vagy bárkivel, ellenkező esetben részemről a téma lezárva, és figyelmen kívül hagyom a hozzászólásaidat.

2013. aug. 19. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!