Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen lófajtát ajánlotok?

Milyen lófajtát ajánlotok?

Figyelt kérdés
Szeretnék majd lovat vásárolni, de még nem most talán 1 év múlva.Nem tudom milyen fajtát vegyek ami megfelel az igényeimnek.Olyat szeretnék ami könnyen kezelhető, 130cm felett van a marmagassága,jól kijön más lovakkal,forgalomban nem fél stb....Tudom hogy minden fajtában vannak különböző lovak.És ne legyen haflingi mert már mindenkinek az van a környéken, most haflingin lovagolok, szeretem de lehet hogy túlságosan alacsony növésűek nekem.
2009. okt. 27. 11:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Utolsó! Személyesen láttam a bemutatóin :) Attól, hogy a most készülő showjának képein csak arabok vannak, még nem jelenti azt hogy shagya nincs nála :) A sütéseket jól ismerem, szüleim tenyésztők :D
2009. okt. 30. 14:23
 12/20 anonim ***** válasza:

Én mást tanácsolok, mint az előttem szólók. Mert sajnos ma már nem csak a kupecek verhetnek át, hanem bárki. A környékünkön nagyon gyakori az ilyesmi, múltkor láttam egy 19 éves lovat (ismerem a tulajt, egyszerre kértük ki a lovaink csikóbélyegzésijét, meg is lepődött, hogy ilyen öreg, bár azért látszott rajta), ezt most 11 évesként árulja...

Szóval én azt ajánlom, hogy ha bértartásban fogod tartani, kérd meg a tulajt, hogy segítsen neked lovat keresni, kérdezzen körbe a környéken. És akiknél körbe kérdez, azok is körbe kérdeznek. Így az átverés tulajdonképpen kizárt, mert a haverjait nem veri át az ember, a tulaj meg téged nem fog átverni, mert utána úgy is ott fogod tartani a lovat, és ő fogja etetni nap mint nap, és a szemedbe kell néznie nap mint nap.

Ja, és még annyi, hogy jól fontold meg majd a vásárlást, ne kapkodd el, sok sok lovat nézz meg és csak utána dönts! Én egyszer nagyon megszívtam sajnos... De sebaj, mert ha akkor nem vernek át egy lóval, most nem a mostani lenne a lovam!

(egyébként én mindkét mostani lovamat kupectől vettem, semmi bajuk, nem agybajosak, nem sánták, sose kólikáztak, stb. Az első lovamnál átvertek, az nem kupec volt!)

2009. okt. 30. 22:33
 13/20 A kérdező kommentje:

Lehet hogy muszáj lesz bértartásban tartani mert a városba nem lehet tartani és azzal indokolják ezt a törvényt hogy büdös és hogy agresszív(?) állat a ló meg hogy félnek tőle az emberek.Már a városba sem lehet lovagolni még akkor sem ha van aki összeszedje a trágyát.Szóval ezt nem értem.Pedig szívesebben tartanánk itthon mert rengeteg hely lenne neki.Hallottam már én is olyan emberekről akik átverték a vevőket (pedig jó helyről származott a ló).A kupecekről nem tudok csak annyit mondani hogy az egyik ilyen a másik olyan.

Köszönöm a hasznos tanácsokat!

2009. okt. 31. 17:45
 14/20 anonim ***** válasza:
Lipicai vagy arab.
2009. nov. 8. 13:36
 15/20 anonim ***** válasza:
Kisbéri félvér.vagy shagya arab..ezek általáb minden lovassportban jók,hobby célra is tökéletes.;)
2009. dec. 23. 16:24
 16/20 anonim ***** válasza:
Én ajánlom neked a Noniuszt a Furiosot azok álltlánosítva nagyon jó természetűek nyugodtak,kezelhetőek ténleg jó természetű lovak.
2010. febr. 22. 15:15
 17/20 anonim ***** válasza:
arabot. csudaszép.csudaokos.csudajó.lovacska :D na ezt jolmegmondtam.
2010. márc. 29. 21:47
 18/20 anonim ***** válasza:

Igen ám csak egy arabbal rengeteget kell menni, hogy jól megdolgoztasd, b heti 3 2-3 órás terepet. Meg eléggé menős lovacskák, szal ha nem tudod mefogni, akkor úgy visz, mint szél a sz*ros papírt.

Kisbériek nagyon jó fejek, esetleg magyar félvér, vagy nóniusz(ha nem félsz a magasban:) )

2010. márc. 30. 10:56
 19/20 anonim ***** válasza:
a kisbéri és a nóniusz hátránya az a rettenetes nagy erő ami bennük van...dehát most visszatérhetünk megint oda hogy képzés a lényeg.. meg lehet tanitani úgy egy arabot hoyg hangra megálljon és lehet úgy tanítani egy kisbérit hogy ne álljon ellen neked. =)
2010. márc. 31. 15:34
 20/20 anonim ***** válasza:
Angol Telivér,Akhal Tekkini, Dartmoor póni, Morgan,Lipicai, ezek mind szép lovak!DE! Én egya Magyar Ügetőt ajánlanék!
2010. aug. 11. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!