Milyen lófajtát ajánlotok?
Én mást tanácsolok, mint az előttem szólók. Mert sajnos ma már nem csak a kupecek verhetnek át, hanem bárki. A környékünkön nagyon gyakori az ilyesmi, múltkor láttam egy 19 éves lovat (ismerem a tulajt, egyszerre kértük ki a lovaink csikóbélyegzésijét, meg is lepődött, hogy ilyen öreg, bár azért látszott rajta), ezt most 11 évesként árulja...
Szóval én azt ajánlom, hogy ha bértartásban fogod tartani, kérd meg a tulajt, hogy segítsen neked lovat keresni, kérdezzen körbe a környéken. És akiknél körbe kérdez, azok is körbe kérdeznek. Így az átverés tulajdonképpen kizárt, mert a haverjait nem veri át az ember, a tulaj meg téged nem fog átverni, mert utána úgy is ott fogod tartani a lovat, és ő fogja etetni nap mint nap, és a szemedbe kell néznie nap mint nap.
Ja, és még annyi, hogy jól fontold meg majd a vásárlást, ne kapkodd el, sok sok lovat nézz meg és csak utána dönts! Én egyszer nagyon megszívtam sajnos... De sebaj, mert ha akkor nem vernek át egy lóval, most nem a mostani lenne a lovam!
(egyébként én mindkét mostani lovamat kupectől vettem, semmi bajuk, nem agybajosak, nem sánták, sose kólikáztak, stb. Az első lovamnál átvertek, az nem kupec volt!)
Lehet hogy muszáj lesz bértartásban tartani mert a városba nem lehet tartani és azzal indokolják ezt a törvényt hogy büdös és hogy agresszív(?) állat a ló meg hogy félnek tőle az emberek.Már a városba sem lehet lovagolni még akkor sem ha van aki összeszedje a trágyát.Szóval ezt nem értem.Pedig szívesebben tartanánk itthon mert rengeteg hely lenne neki.Hallottam már én is olyan emberekről akik átverték a vevőket (pedig jó helyről származott a ló).A kupecekről nem tudok csak annyit mondani hogy az egyik ilyen a másik olyan.
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
Igen ám csak egy arabbal rengeteget kell menni, hogy jól megdolgoztasd, b heti 3 2-3 órás terepet. Meg eléggé menős lovacskák, szal ha nem tudod mefogni, akkor úgy visz, mint szél a sz*ros papírt.
Kisbériek nagyon jó fejek, esetleg magyar félvér, vagy nóniusz(ha nem félsz a magasban:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!