Patkánytartók, légyszíves leírnátok a tapasztalataitokat?
Nekem nagyon sokféle állatom volt már (nyuszi,egér,degu,hörcsög) de egyik sem volt olyan szeretetteljes és ragaszkodó mint a patkányaim. Teljesen beléjük szerettem. :) Nagyon okosak, viccesek, játékosak, sosem harapnak és mindig kitalálnak valamit. :D Mikor bemegyek a szobába ahol van a ketrecük már egyből jönnek az ajtóhoz, rágják a rácsot hogy kijöhessenek hozzám. Nagyon különböző személyiségük van, az egyik egy igazi zseni, 10perc alatt megtanul egy trükköt, nagyon hűséges, magabiztos (még a cicánkat is megkergeti), szeret utazni (nem is értem, egyszerűen imádja ha viszem valahova..), az új emberekkel is egyből nagyon bizalmas és nagyon nagyon bújós. Ha kiengedem akkor is sokszor inkább csak befekszik mellém az ágyba, elkezd mosdatni meg rendezgeti a hajam. :D A másik viszont szinte az ellentéte. Egy kis dagadt hülyegyerek. Folyton pörög ha kiengedem, csak bennem bízik meg, hisztizik mindenért és az egyetlen "trükk" amit megtanult, hogy hozzám rohan ha csörög a kajászacsi.. :'D De ő is nagyon kedves kis állat, sosem harap és szereti a társaságom csak kicsit szeleburdi.. De én így szeretem. :)
Költségek.. igazából max a ketrec drága, ha boltban újonnan veszed. Neten keresgélj apróhirdetéseket, szoktak lenni egész jók, vagy ha van kézügyességed akkor csinálj egyet magadnak (az enyémek is homemade ketrecben laknak)itt van pár példa, hogy milyen ketrecek jók nekik: [link]
Itt pedig a ketrecgyártás menete: [link]
Am havi átlagban szertintem két igen nagyétkű patesz tartása sem több 1000/1500ft-nál.
Ami költséges lehet, az még állatorvos. Sajnos 2 éves kor fölött hajlamosak a tumorokra, tályogokra. Sok doki nem is ért a patkányokhoz, ezért mindenképp keress olyat aki tapasztalt ilyen téren mielőtt beszerzed őket.
A patkány tartás nálunk már szinte életforma.. :D Mindenki nagyon szereti őket, és ők is teljes jogú tagjai a családnak.
nagyon köszönöm a részletes választ :) ment a zöld kéz
nagyon megjött a kedvem h nekem is legyen,ez már csak olaj a tűzre.kár h nem tarthatok... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!