Mennyibe kerül egy yorkshire terrier tartása? Leírnátok a tapasztalataitokat?
Ajándékba kapnám 6 hetes.
Nyilván jól akarom tartani, nem a legrosszabb ételt venném neki. Sétálni milyen gyakran vigyem? Minden nap?
Fel akarok készülni, mielőtt rábólintok.
Egyébként nagyon-nagyon szeretném! A gazdája is azért nekem adná, mert tudja, hogy itt jó helye lenne!
Sétálni napi 3x kell minimum, ha lakásban tartod.De mikor még kicsi napi 8-9x is lekell vinni, amíg nem lesz szobatiszta.A jobb tápok olyan 900FT/kg-tól kezdődnek.
A kiskori oltásokkal is számolj.Nálunk 3500FT körül van darabja(vidéki nagyváros) és ebből is kell vagy 5-6 db vagy több.Venni kell neki etető, itatótálat, pórázt, hámot, nyakörvet, fekhelyet, kullancs-bolha ellen is védekezni kell, mert halálos betegségeket terjesztenek főleg a kullancsok.Spotonok 1000-2500FT /hó, nyakörvek 3500-7000FT/5-8 hónapig védenek.Féregteleníteni kell 3 hetente kezdetben.Egy féregtelenítő tabletta (drontal) 490FT/db ezt elkell törni a kutya súlyának megfelelően.Kell még kutyakozmetikushoz hordani, ami 3000-4000Ft/alkalom vagy több kevesebb.Elég sokba kerül kölyökkorban.Szerintem 100 körül tuti költeni kell rá, bár én sosem számoltam össze.
Aztán felnőttkorban évi egyszeri veszettség esteleg kombi oltás olyan 6000-6500 FT körül van.3 havonta féregtelenítés.
Mindíg számolni kell azzal, hogyha beteg lesz legyen pénzed dokihoz vinn!!
Köszönöm a válaszokat. :)
Pontosan most 6 hetes és természetesen 2 hét múlva hoznám el.
8 hetes kora előtt nem lehet elválasztani az anyjától! Legyenek meg a szükséges oltásai, és chip nélkül ne hozd el, mert kötelező.
"Sétálni milyen gyakran vigyem? Minden nap?"
Remélem ezt viccből kérdezted...Nekem is yorkshire terrierem van, naponta 4 viszem sétálni. Reggel 5:30-kor fél órára, 12-kor a szüleim viszik fél órára, aztán én 17 órakor 1-2 órára, majd 22 órakor 20-30 percre.
Napi 3 séta a minimum, és nem 5 perces sétákról beszélünk...
Változó, hogy mennyit költök rá egy hónapban, de általában olyan 3-6 ezer között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!