Befogtam egy házi pókot egy üvegbe. Ez egyfajta szokásom. :D de most a befogott pók (kaszáspók szerű) lepetézett az üvegbe! Nagyon durva! Ezeknek most kell kaja? Vagy a kicsik majd egy darabig nem esznek? és a kikelésig mi van?
Sok boldogságot! :D
Amúgy ált. isk. bioszkönyv? Én 3-4 legyet bedobálnék nekik. :D
Mert nagyobb a légy mint a pók.
Nem a lábai mérete számít.
Dobj be neki muslincát.
a hangyaban hangya sav van. nem tesz jot nekik. jobb lenne egeszseges taplalkozasra szokoktatni oket.
apropo szokas. szopnak meg?
ne őríts... a pókok is szoptatnak???:D ez kamu:D
de egyébként még nem keltek ki.még kis bogyók:)
Engem szopatott a nagy keresztes pók mikor ugy szőt hálót a sufniban hogy éjjel a sötétben lefejeltem hálóstúl.
Amugy viccnek szántam.:)))
Nos ha kikelt pókot akarsz etetni...
A pók átváltozás nélkül fejlődik. Ami azt jelenti hogy nincs lárva. báb, stb hanem a kikelt pók a kikelés pillanatában olyan mint a nagy s onnan kezdve már csak nő.
Ebből arra gondolok hogy akkor is ruvart eszik csak kicsi rovart.
Elsőre arra a kis aktaszerű lényre gondolnék ami megfigyelhető hogy betonon rohangál és olyan kicsi hogy szabad szemmel nem is látható.
De ha profi akarsz lenni akkor nem az atkát teszed be neki hanem az atka élőhelyét.
Szerezni kellene egy nagyobb akváriumszerüséget s megfigyeni honnan jönnek az atkák s meg kellene próbálni ezt rekontruálni illetve ha lehetséges ha valami mozdihetó helyről jönnek (földcsomó, stb) az egészet behelyezni az akváriumba.
A petéket jobb lenne nem piszkálni hanem az egész befőttesüveget berakni fektetve nyitva ha kikelnek majd kimásznak s elkezdik keresni az élelmet.
* javitok: szabad szemmel alig látható.
Esélyes hogy fel tudsz igy épiteni egy kis ökoszisztémát...
Ha még nem keltek ki jobbak az esélyeid.
Gondolkozni kéne még milyen kisméretű rovar van. Nagyon kicsik lesznek a pókok, s annál is kisebb rovar kéne, lehetőleg nem olyan ami a pókot falja fel, bár tarthatsz olyant is és etetheted kis pókokkal:)))
na a zöld kéz ment...:D
az a baj hogy ezeknél a pókoknál kisebb rovart aligha találok... esetleg egymást nem kajolnák? és akkor ha egymást éve nagyobbak lennének már tudnék nekik rovart adni... legalább bizonyos százalékuk túlélné fogságban így a dolgot.
egyébként meg nem is tudom mért foglalkoztat a dolog. talán csak kíváncsi vagyok. még csigáim is vannak...:)
Hja kérem a fejlődés.
A csigánál a pók gyorsabb. Nem kétszer, sokszor gyorsabb!!!
Nagyobb a memóriája.
Többet tud. (Láttál már csigát hálót szőni?)
És négyszer annyi szeme van.
Szerintem hatalmas minőségbeli előreugrás csigáról pókra térni.
Gondolj bele a csigának lába sincs, illetve lábasfejű: egy lába van.
Oké hogy multifunkciós láb mert fej és láb egyszerre, de a póknak lábból akkor is egyből nyolc van.
Ha a lábasfejet lábnak tekintjük akkor is 8 szoros teljesítménybeli ugrás.
Ha fél lábnak akkor tizenhatszoros.
Ha nem tekintjük lábnak akkor meg egyenesen végtelen.
Igen a pókok megehetik egymást.
Viszont kb. ezer pókod van.
A természetben azért van ennyi mert kevés marad életben.
Komoly esély van rá hogy néhány így életben marad.
Nem tudom ugyan hogy hány csigád van de jó esélyek sokkal több pókod lesz, de kezdetben biztos.
Egy valami aggaszt azonban.
Mi van ha a pók megcsípi a csigát? Akkor balhé van, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!