Mennyi ideig tart 2 macskának és agy kutyának meg csináltatni az útlevelét?
Fórumról kimásolva, Angliai karanténról volt beszélgetés:
"azért veszik ennyire nagyon komolyan [a karantént], mert döntően a szigetországban a gazdaság az állattenyésztésen alapszik.
A marhákat, birkákat szabad tartásban tartják szinte mindenhol a legelőkön. -kivéve a nagy gazdaságok-
Ezért nagyon lényeges, hogy a majdani "élelmiszer" fertőzöttmentes legyen, hiszen a fertőzött hús az emberre életveszélyt jelent.
Magyarországon leginkább istállókban folyik az állattartás és állattenyésztés.... itt [Angliában]meg nagyon nagy többségében legelőkön, ahol bizony "rókaveszély" van....
Na meg nem beszélve arról a tényről, hogy itt nem látsz láncra kötött kutyát - szerencsére!!!!- . Vagy kennelekben laknak, vagy teljesen szabadon élnek az udvaron és a birtokon, ugyanis nagyon elterjedt a nyakörvbe épített jelvevő, aminek a jeladó része a kerítésekbe, kapukban van elhelyezve.
Így hamar megszokja a kutyus, hogy kapun kívülre nem mehet... És hát meglepően lehet látni, hogy tényleg nem kóborolnak az utcán, pedig ugye a sövény "kerítéseken" kívül igaziakat itt erre nemigen lehet látni...
"
16:06 vagyok.
Szóval 2 hét karantén kell az állatoknak Angliába, csak úgy engedik be.
Útlevéllel kapcs sajnos nem tudok mit mondani, de gondoltam amit tudok, megosztom veled.
Hát ez elég bonyolult lesz.
Angliába csak Titer vizsgálat után mehetnek, de úgy tudom még így is karanténba kell őket helyezni.
Az útlevél kiálltása kb. 2perc, ha a kutya/macska egyedileg azonosítható(chipes).Ha elég kistestűek utazhatnak az utastérben, kézipoggyászként, szállítódobozban. Különben a raktérben kell utazniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!