Melyik tájat vagy melyik táj állatvilágát szeretitek a legjobban az alábbiak közül?
Ha néztek egy állatokról szóló dokumentumfilmet, sorozatot vagy hasonlót, melyik táj fog meg a legjobban? Melyiket szeretitek leginkább nézni, melyiknek az állatvilágát szeretitek a inkább...? Maximum 3, de akkor a többihez magyarázatot is ha lehetne! ^^
- Szavanna
- Óceán, tenger
- Jeges, havas erdős vadon
- Sivatag
- Préri
- Dzsungel
- Tavak, folyók (esetleg tavakkal, folyókkal tarkított táj)
- Mocsár
Esetleg ha valamilyen táj kimaradt és nagyon nem illik semelyikbe sem, akkor azt is írjátok le.
Ha elmondanátok azt is, hogy miért azt a tájat szeretitek, azt még jobban megköszönném!
felsoroltak közül:
mocsár - mert rendkívül érdekesnek tartom a növény- és állatvilágát, ahogy az állatok képesek életben maradni egy olyan kiismerhetetlen, folyamatosan vízzel áztatott, ingoványos területen.
dzsungel - mert nagyon változatos az élővilága és a mai napig naponta rengetegféle élőlényt fedeznek fel benne a biológusok...
ugyan nincs felsorolva de a tundra is számomra nagyon érdekes. az a hideg, hegyvidéki, zuzmós élővilág szerintem káprázatos.
ugyanígy nincs felsorolva a tajga sem, pedig szerintem ez is ugyanolyan érdekes tud lenni, mint egy tengeri/óceáni élővilág. a mocsaras, lápos, fenyőerdős területek...gyönyörűek szerintem...
mindezek ellenére a hazai élővilágot is rendkívül érdekesnek tartom. hazánkban többféle élővilág is megfigyelhető. vannak mocsaras, hegyvidéki de még enyhén sivatagra hajazó területeink is...változatos és érdekes tud lenni a hazai vadon is, bármennyire is lebecsülik sokan :) az őzek, szarvasok, vaddisznók, tölgyesek, bükkösök...szóval az egész olyan szépséges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!