Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Van 2 db nyúl! Ha adok neki...

Van 2 db nyúl! Ha adok neki lucernát az jó nekik?

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Jó reggelt! Adhatsz lucernát, egyéb más gabonát is, csak ne legyen vizes (reggel vagy eső után), mert attól elpusztulhat. Adhatsz némi szemes takarmányt is kiegészítésképpen (terményesnél a multik árának töredékéért vehetsz nyúltápot és szemeseket is kimérve, nem kell a nagy zsákot megvenned! Otthon pedig csak összekevered és máris kész a menü!), vagy éppen a konyhából megmaradt (vagy megszottyadt,de nem rothadt!!! amúgy kidobandó) zöldségeket, azok héját, sőt a kertből füvet, tyúkhurt (gyom) is. Figyelj, hogy soha ne legyen penészes, rothadt, erjedt a tápjuk! Mindig legyen friss vizük! Mivel a tálat kiborítják, javaslom, vegyél nekik a ketrecre akasztható önitatót, nyuszinak a félliteres kellene (elég sokat isznak). Pl.a Freshnapfban láttam 5-600 Ft körül. Nem tudom milyen nyuszik, hol tartod őket, de ha kertben lesznk, mindenképpen oltasd be őket, mert sok olyan betegség van, amit rovarok (pl.szúnyog)terjesztenek, ránk veszélytelen, a nyuszi viszont elpusztulhat tőle. Ne ijedj meg, ha belejössz, meglátod szinte semmi gond nincs velük pl. 1 cicához vagy kutyihoz képest és a tartásuk is kijön néhány száz forintból havonta.Viszont, ha eleget foglalkozol velük, kezesek, kedvesek lesznek. Legyen sok örömöd bennük!
2009. szept. 20. 08:08
 2/8 anonim válasza:
58%
Az előző válaszoló jól megmondta. Repül a zöld kéz.
2009. szept. 20. 08:16
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Adhatsz de ne sokat csak keveset.JObb ha almát,répát,zabot,szénát,vitaminokat esznek.Nekem is van törpenyuszim.
2009. szept. 20. 08:16
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
Én salátát,lucernát,füvet sose adok neki.Az állatorvos mondta, hogy könnyen felpuffadhat a nyuszi.És a k betűs dolgokkal vigyáz?pl karfiol.
2009. szept. 20. 08:20
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

Első válaszoló összefoglalója kitűnő, majdnem teljes. Azt kiegészíteni most nincs időm, helyette itt ez a link, egészen jó, tárgyilagos.

[link]

2009. szept. 21. 22:39
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
Persze etesd őket nyugodtan lucernával, a rost kell a nyúlnak. De figyelj arra, hogy friss legyen!!!
2009. szept. 27. 10:29
 7/8 anonim ***** válasza:
73%
8:20as vagyok.A k bertűs dolgokkal vigyáz után nem kérdőjelet akartam hanem felkiállató jelet.Amúgy nem tudom mér kell lepontozni ha valaki az iagzat írja.
2009. szept. 27. 10:41
 8/8 anonim ***** válasza:
68%

Azért kell lepontozni, mert bár a keresztesvirágúak (káposztafélék (fejes káposzta, bimbós kel, karaláb, kel, karfiol, brokkoli, stb), mustár, repce, retek, stb) valóban némileg puffasztó hatásúak, de ez mellékes kérdés akkor, ha előtte azt írod, hogy ne etessen füvet, lucernát...

Egy fogságban tartott nyúl tápláléka szénákon (fű- és lucerna) valamint magvakon (gabonák, napraforgó, hőkezelt hűvelyesek) kell, hogy alapuljon.

A granulált tápok is ebből vannak, kiegészítve malom-, szesz- és olajipari melléktermékekkel. Azonban azok használata esetén is szükséges széna etetése, mert a tápok struktúrális rost-tartalma nem megfelelő, bélsárpangást okozhat. Pl. emésztőszervi zavaroknál is a jó minőségű szénák és szemes zab etetésére való átállás azonnal, feltétel nélkül tanácsolt...

Tehát magvak + széna, vagy táp + széna - és minden más csak kisebb mennyiségben, csemegeként. És akkor mellékes, hogy k betűs vagy sem... Nem hülyeséget írtál, csak mellékes, félrevezető részinformációt.

A kérdezőnek:

Igen, lucernát etethetsz, de jó lenne pár órás fonnyasztás után, vagy megszárítva, széna formájában.

És kerüld az elszomjazott nyulak zöldtakarmánnyal, zöldségfélékkel való etetését és itatását egy időben, az is problémát okzhat, ezt legjobban úgy kerülheted el, hogy nem szomjaznak el a nyulak, vagyis mindig van előttük tiszta víz.

2009. szept. 27. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!