A nem emlős állatok hogy tudják kimutatni a szeretetüket?
Főleg a gyíkokra , kígyókra gondolok , vagy akik krokodilokat tartanak.
A madarakra is kíváncsi lennék.
Ezek ez állatok hogy mutatják ki a szeretetüket?
A kutya , macska és puma ,farkas, még a medve is....stb kitudja ha emberek nevelik.
Nálunk a madagaszkári nappali gekkó nem mutatta ki. Csak annyi, hogy ha tudta, hogy mézes banánt kap, akkor nyalogatt a szája szélét, és jött oda egyből, de csak a mézet szerette. Meg amikor beraktam mellé egy viziagámát, akkor vele szembe feküdte egy ágon, és néha megnyalták egymás száját. Egymásnak így mutatták ki
nekünk meg így azt, hogy nem, mert elmenekült a falon
a madarak még ki tudják mutatni ragaszkodásukat az ember felé (hogy szeretik-e azt nem tudom, sosem tartottam baromfin kívül más madarat), de náluk fejletlenebb állatok már nem. a hüllők csupán eltűrik a fogdosást, és maximum a magasabb testhőmérséklet miatt, vagy kaja reményében mennek az ember közelébe. viszont az értelmesebb hüllőfajok (varánuszok, agámák) képesek felismerni a gondozójukat és ugyanez a nagyobb sügérféléknél is észrevehető.
a hogyanra is a madarasok tudnak inkább válaszolni, de gondolom hasonlóan mutatják ki, mint a fajtársaikkal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!