A kakasom lábánál (általában a hátrafelé állónál) felszakad a bőre elég sokszor ilyenkor mit lehet tenni? Le szoktam fertőtleníteni neki és bekötözöm mert a tyúkjaim a véres lábát csipegetik és nagyon sajnálom a kis úriemberkémet.
Nehogy adj nikacellt a tyukoknak. Lehet hogy leköti a figyelmét de mérgezed őket.
A kakast pár napra el kell különíteni és ha be van neki sebesedve akkor mehet vissza a csajokhoz.
Továbbra is a zeolitot tudom javasolni. Nagyszüleim sok-sok évtizede tartanak tyúkokat, kakasokat. Ezt adják nekik kiegészítőnek, ettől általában a csipkedések alább hagynak. A hungarocelt sem rossz akaratból javasoltam, csak tapasztalatból. Egyetlen madár sem hullott el tőle a cirka 30-40 év alatt. 3 éve vágtunk épp egy kakast. Lehet hihetetlennek tűnik, de a zúzájában egy 60-as szög volt benne, már jó pár ideje benne volt ahogy megvizsgáltam, mert az apró kavicsok szépen lekoptatták.
Nem toll díszíti a kakas csűdjét? Mert az is kiválthat a többi szemében egy ingert a csipkedésre.
Egyébként érdekes felfedezés, hogy a kiscsibék akkor kezdenek el táplálkozni a földről, ha meglátják a saját lábujjaikat. Ez az inger váltja ki azt, hogy "hé öreg csipkedned kéne a földről, hogy éhen ne halj".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!