Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az emberek majmokbol fejlődtek?

Az emberek majmokbol fejlődtek?

Figyelt kérdés
2013. febr. 17. 14:57
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

#18: van egy érdekesség az emberszabású majmok és az emberek kommunikációja közt. A majmok a jelbeszéd során sosem kérdeztek. Számukra nem volt olyan, hogy amiről ők tudtak, arról a körülöttük lévők nem tudhatnak. Mint egy kisgyerek, aki épp hogy tud beszélni. Mutatsz neki két képet két emberről, egy szekrényről, egy edényről és egy labdáról. Elmondod neki, hogy mondjuk Évi betette a labdát a kosárba, majd elment. Ekkor Ági kivette a labdát a kosárból és berakta a szekrénybe. Felteszed a kérdést, hogy ha Évi visszajön, hol fogja keresni a labdát. Egy bizonyos kor alatt a gyerekek egyből azt válaszolják, hogy a szekrényben, mert ők tudják, hogy a labda átkerült oda, tehát nem feltételezik, hogy Évi erről nem tud, mert nem volt ott.

Egyszóval kísérteties hasonlóság van az emberszabásúak és a kisgyerekek közt, csak míg előbbiek életük végéig ezzel a tudatossági szinttel rendelkeznek (jelenleg), addig az ember fejlődik (egyelőre).

És most megyek eszek egy szendvicset egy szelet dinoszauruszmell párizsival...

2013. febr. 24. 08:56
 22/26 anonim válasza:
100%

Ja amire ki akartam lyukadni, hogy minket a többi állattól nem a beszéd, a gondolkodás, az intelligencia vagy az eszközhasználat, hanem csak és kizárólag a tudatosságunknak a szintje választ el. A Földön minden élőlény ugyanabból az egyetlen már élőnek nevezhető... dologból (feltehetően valami tó méretű massza) fejlődött ki, emiatt van az, hogy nem csak a majmok, de más, tőlünk felépítésükben nagyon eltérő állatok is közeli rokonaink genetikailag.

Szóval nem kell itt vitázni az evolúcióról, mert van és kész. Aki meg vallásos, tekintse úgy, hogy az istene az evolúcióval teremtette az embert és tegyünk pontot a vitára.

2013. febr. 24. 09:04
 23/26 anonim válasza:

igaz, hogy a majmok is tudnak eszközöket használni, de van itt egy dolog, amit nem tudnak a majmok. nem tudnak eszközöket előállítani arra, hogy más eszközöket előállítsanak. erre egyedül az ember képes.

nekik a 4 szférából 3 van meg

szerintem nem a majmokból származunk.. én biztosan nem :D

2013. febr. 24. 11:42
 24/26 anonim ***** válasza:
Nem tudnak eszközöket előállitani? És amikor egy botot kettétörnek, hogy pl. turkáláshoz alkalmatosabb eszközhöz jussanak??
2013. febr. 24. 20:29
 25/26 Gyenge Gyula válasza:
Sokan lehet hogy a majomtól származnak de én NEM!
2013. febr. 24. 21:37
 26/26 anonim válasza:

"21" Természetesen nen "emberi" a gondolkodás módjuk de nagyon sok meglepő dologra voltak képesek.Pl.Siketnéma jelbeszéd során új jeleket képezett tehát felismerte a jelbeszéd logikáját.Jelbeszéddel közölte, hogy wc-re kell mennie ezért most elmegy.Ezt állati gondolkodással nem kellett volna közölnie de az intelligens majom úgy gondolta "illik" tájékoztatnia beszélgető partnerét miért megy el.

Hím majmok képét mutatták neki (mivel nőstény volt és párt akartak neki más állatkertből szerezni) és ő jelbeszéddel megmondta melyik tetszik neki melyik nem.

Én úgy gondolom, hogy még mindig nem ismerjük eléggé az állavilágot de az köztudott, hogy már eddig is nagyon sokat tanultunk tőlük.

2013. febr. 25. 02:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!