Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az emberek majmokbol fejlődtek?

Az emberek majmokbol fejlődtek?

Figyelt kérdés
2013. febr. 17. 14:57
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
70%

Én a magam részéről a teremtésben hiszek, tehát nem a majmoktól származunk, még ha néha rosszabbak is vagyunk az állatoknál. :D

Egyszer a Media Markt-ban voltunk, és volt ott egy hatalmas tv. Asszem volt vagy 2 misi az ára. Ott állt egy csávó és elcsodálkozott. Azt mondta: micsoda műalkotás.

Az Univerzum, a Naprendszerünk, a Föld, a fizika, a kémia, vagy az élővilág bámulatos szépsége és bonyolultsága összehasonlíthatatlan egy tv-vel. Ha a tv, vagy egy szép autó műalkotás, akkor mindez sokkalta inkább az.

Az ember képtelen volt eddig leutánozni mesterségesen a legalapvetőbb folyamatok egyikét, a fotoszintézist.

Ilyenkor jönnek elő a milló és milliárd évek, és az ember megnyugszik, hogy húú az nagyon sok idő, annyi idő alatt biztos bármi lehetséges magától is.

Érdekes, hogy pl. a piramisok kb. 4000-5000 évvel ezelőtt épültek, de ezekről is nagy vita folyik, hogy hogy is épülhettek. Ha a technikával nem tudjuk megfejteni mi is történt pontosan 5000 éve, akkor hogy mondhatunk olyat, hogy 50 millió évvel ez előtt ez és az történt, és egy építménynél sokkal bonyolultabb dologról van szó.

2013. febr. 20. 13:53
 12/26 eggyik válasza:
Nem. Az emberek beszélő majmok.
2013. febr. 20. 19:43
 13/26 anonim ***** válasza:

Kedves 9, azt irod, "az esély 1 a 15 millióhoz".

És a lottó 5-ösé? Az csak egy kicsivel kevesebb...

Hány részecske is van 1 mol anyagban? Tudtommal 6*10 a 23-án... Hány részecske van, mondjuk 5 ml. kolloid oldatban? (Ugye, hogy nem is olyan sok az a 15 millió?)

Ráadásul a nyüvesek nincsenek nyugton, a Brown-mozgás révén folyamatosan mászkálnak és ütköznek egymással, egyéb anyagokkal, mindennel, ami "kéznél van". Az ütközések gyakoriságát a kiindulási feltételekből statisztikai módszerekkel ki lehet számitani, és viszonylag egyszerű megfontolással azt is, mennyi idő kell egy új molekula megjelenéséhez (amely a megfelelő energiával ütköző részecskék vegleges összekapcsolódásával jött létre). Elhiheted, nem túl sok.

Egyszóval: a darwini elmélet lehet, hogy nem az egyedül üdvözitő, de eddig ez a legvalószinűbb - mig nincs jobb, nem kell kidobni az ablakon.

(Egyébként: SZerinted minek van nagyobb esélye: Ádámnak és Évának, a génmanipulásiónak, vagy a felmérhetetlen számú véletlenek láncolatának?)

2013. febr. 20. 23:37
 14/26 anonim válasza:
Nem
2013. febr. 21. 12:29
 15/26 anonim válasza:
59%
egyértelműen Ádámnak és Évának, tehát a teremtésnek.
2013. febr. 21. 14:29
 16/26 anonim ***** válasza:
Te hiszel a Teremtésben, én meg a természettudományokban, tehát 1-1.Viszont én nem irtam azt, hogy az én álláspontom "egyértelmű" (azaz kizárólagosan helyes) lenne - pár sorban nagyszerűen modelleztük, hol és hogyan válik szét egymástól a kétféle (a maga módján szerintem egyenértékű) világnézet.
2013. febr. 21. 20:48
 17/26 sheriffkoma válasza:
Le vagytok maradva. A piramisépítést már megfejtették, a "hiányzó láncszem" is megvan, keressetek rá a vízimajom elmélet-re a guglival. Egyébként, kár vitázni, egy az igazság, az meg a valóság. Annyi nyomot mindig hagy, hogy ki lehet deríteni.
2013. febr. 22. 06:55
 18/26 anonim válasza:

A csimpánzok értelmi képességeik alapján képesek lennének beszélni de anatómiailag eltérnek az embertől ugyanis a gégéfőjük nem fejlődött olyan szintre mint az emberé így képtelenek szavakat artikulálni csak makognak.

De már eredményesen beszélgettek egy-két majommal a siketnémák jelbeszédjével és képjelekkel.E beszélgetések során a majmok nagy intelligenciáról tettek tanuságot.

2013. febr. 23. 13:33
 19/26 anonim ***** válasza:

1; A természettudományok és a teremtés egyáltalán nem zárja ki egymást.

2; A darwinizmus nem elmélet, hanem hipotézis

3; A materializmus már 1927-ben megdőlt a koppenhágai tudományos konferencián.

(itt kevés a lehetőség mindent kifejteni, de ezek már nem elméletek, hanem tények)

2013. febr. 23. 16:25
 20/26 anonim ***** válasza:

1.A természettudományok nem ismerik a hitet, csak az intuiciót.

2.A darwinizmus egy, a lehetőségekhez képest maradéktalanul bizonyitott elmélet, amelyet a gyakorlat eddig igazolni látszott.

3. Igen. Darwin egyik előadásán felpattant egy hölgy, és azt rikácsolta:"Lehet, hogy magának majmok voltak az ősei, de nekem nem!" (Az ezt követő robajt a természettudományokon alapuló világkép összeomlása idézte elő.)

2013. febr. 23. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!