Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy ló eltartás...

Mennyibe kerül egy ló eltartása havonta?

Figyelt kérdés
2009. szept. 6. 13:18
 1/7 anonim ***** válasza:
2009. szept. 6. 13:31
 2/7 A kérdező kommentje:
sajna nekem ebből még nem jött le a dolog, mert itt külön külön írnak annyi plusz vacakot, amit én most nem akarok bele számolni... tényleg csak az érdekel, hogyha minden megvan neki (felszerelés,stb.) akkor azok a dolgok, amik folyamatosan kellenek neki, mennyibe kerülnek... és én nem akarok milliós lovat versenyzésre, csak egy kis hobbilovat saját magamnak...
2009. szept. 6. 13:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól,hogy hol és mi tartozik az ellátásba! Én nekem háznál van bértartásba havi 40 ezerért ,ebbe az etetése benne van.ez ugynevezett boxos tartás a lónak egy külön zárható helye van le is tud feküdni ha akar .Erre jön még hathetente a patkolás 8000,ifluenza,féregható injekció időnként. Ennél sokkal olcsóbb nincs.van ahol karámoztatják,az azt jelenti egésznap a karámba van,nincs istállóban nem ajánlom stresszes mert a lónak a ménesben a hierarhia hélyért állandóan harcolni kell.van még az állás ahol külön van de egésznap áll és ki is van kötve.Egyébként a lovas honlapon a bértartás cím alatt az ország összes bértartója aki beregisztrált fel van tüntetve árral és gogy hogyan tartja a lovat.
2009. szept. 6. 13:44
 4/7 anonim ***** válasza:
elöző vagyok.Szerszámot általában neked kell venni,de az csak egyszeri beruházás bár nem olcsó,persze néhol lehet kölcsönkapni ezt azt, de hosszútávon nem és nem is egészséges.Nyereg kb 50-60 ezer,zabla jó ha saját a ló ne használja másét a fertőzés miatt,3-5000.futószár 3000,nyergtakaró stb ezek a hobbi ló tartáshoz is kell,és akkor még magadra nem is költöttél.lovaglónadrág csizma vagy lábszárvédő ostor kesztyű és a legfontosabb a kobak és a gerincvédő!!
2009. szept. 6. 13:50
 5/7 A kérdező kommentje:
kobakkal és lábszárvédőben szoktam lovagolni, még lovaglócipőt és nadrágot szeretnék beszerezni... egyelőre lovardába járok, de pár éven belül szeretnék venni egy saját hobbilovat...gondolkodtam én is a bértartásban, de jobban örülnék neki, ha otthon tudnám elhelyezni és én gondoskodnék róla minden nap...de mivel nincs ebben tapasztalatom, ezért érdeklődöm...hely meg lesz neki oldva egy kis egy lónak való istállóval, amit a család segítségével saját kezűleg felépítünk és egy karámmal, ami elegendő teret biztosíthat neki napközben... a felszerelést csak egyszer kell megvenni neki, viszont azt nem tudom pontosan, mennyi széna,zab,szalma...stb. kell neki havonta és hogy az mennyibe kerül... azért foglalkoztat a dolog, mert sokan mondják nekem, hogy nem megvenni nehéz a lovat, hanem eltartani, és ez kicsit megijesztett
2009. szept. 6. 17:04
 6/7 anonim ***** válasza:
A takarmány, alom, az aktuális árak függvényében 15-30E ft.+ állatorvos+kovács! De ezek a 40-70E ft.-os bértartásban sincsenek benne! Mármint az állatorvos és a kovács!
2009. szept. 8. 17:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért jól fontold meg, hogy otthon akarod-e tartani. Fontos, hogy tudd, hogy ha otthon tartanád a lovad, soha többé nem utazhatnál el. Egy lovat egyedül nem ajánlatos tartani, mivel ő ménesben él, egyedül rosszul érzi magát, fél, hiszen a ragadozók könnyen elbánnának vele (persze ő nem tudja, hogy nincsenek ragadozók).

Nekem 2 lovam van, és én ridegtartásban tartom. A fenti lótartóval nem értek egyet istálló témában, de ez már más kérdés (hiszen a ló több ezer évig élt a szabadban és csak pár száz éve zárták be istállóba... + megkérdeznék egy nagy legelőn tartott lovat, hogy ő érzi-e jobban magát, aki szaladgál a "ménessel", vagy az, amelyik istállóban van. A hierarchia harcát pedig lejátsszák, utána béke van...

A lótartáshoz még rengeteg dolgot kell majd venned, nem csak a lovasfelszerelést, hanem idővel egyre több dolgot kell beszerezni, mindig kiderül, hogy még ez sincs, még az is kéne... és ha nem bértartásban van, hanem otthon tartod, nincs kitől kölcsön kérj egy fáslit, egy futószárat, egy tajtékvonót, vagy akár gyógyszert...

Ráadásul te nyilván még nem értesz annyira a lovakhoz, mint az, akinek lovastanyája van, tehát lehet, hogy neked nem tűnik fel, ha a lovadnak valami baja van, másnak feltűnne. Vagy fordítva, lehet, hogy többször kihívod feleslegesen az állatorvost, pedig az se olcsó mulatság!

Én 30.000-ért tartom a lovamat, bp közelében, egész nap nagy legelőn van, állandó felügyelet, lovaspálya, nagy terep, segítőkész emberek, rengeteg kaja. Szóval lehet találni olcsó és jó helyet, csak alaposan utána kell járni (és azt se feledd, hogy míg te az 1 szem lovadnak kis mennyiségben veszel kaját, az sokkal drágább, ráadásul nyilván akkora helyet se tudnál neki biztosítani...)

2009. szept. 15. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!