Mennyibe kerül egy ló eltartása havonta?
Azért jól fontold meg, hogy otthon akarod-e tartani. Fontos, hogy tudd, hogy ha otthon tartanád a lovad, soha többé nem utazhatnál el. Egy lovat egyedül nem ajánlatos tartani, mivel ő ménesben él, egyedül rosszul érzi magát, fél, hiszen a ragadozók könnyen elbánnának vele (persze ő nem tudja, hogy nincsenek ragadozók).
Nekem 2 lovam van, és én ridegtartásban tartom. A fenti lótartóval nem értek egyet istálló témában, de ez már más kérdés (hiszen a ló több ezer évig élt a szabadban és csak pár száz éve zárták be istállóba... + megkérdeznék egy nagy legelőn tartott lovat, hogy ő érzi-e jobban magát, aki szaladgál a "ménessel", vagy az, amelyik istállóban van. A hierarchia harcát pedig lejátsszák, utána béke van...
A lótartáshoz még rengeteg dolgot kell majd venned, nem csak a lovasfelszerelést, hanem idővel egyre több dolgot kell beszerezni, mindig kiderül, hogy még ez sincs, még az is kéne... és ha nem bértartásban van, hanem otthon tartod, nincs kitől kölcsön kérj egy fáslit, egy futószárat, egy tajtékvonót, vagy akár gyógyszert...
Ráadásul te nyilván még nem értesz annyira a lovakhoz, mint az, akinek lovastanyája van, tehát lehet, hogy neked nem tűnik fel, ha a lovadnak valami baja van, másnak feltűnne. Vagy fordítva, lehet, hogy többször kihívod feleslegesen az állatorvost, pedig az se olcsó mulatság!
Én 30.000-ért tartom a lovamat, bp közelében, egész nap nagy legelőn van, állandó felügyelet, lovaspálya, nagy terep, segítőkész emberek, rengeteg kaja. Szóval lehet találni olcsó és jó helyet, csak alaposan utána kell járni (és azt se feledd, hogy míg te az 1 szem lovadnak kis mennyiségben veszel kaját, az sokkal drágább, ráadásul nyilván akkora helyet se tudnál neki biztosítani...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!