Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül egy kutya...

Mennyibe kerül egy kutya eltartása?

Figyelt kérdés
eledel, felszerelés, állatorvos ??? stb....
2010. aug. 24. 13:53
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Beagle-ra gondoltam egyébként
2010. aug. 24. 13:54
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

A mi kutyánk makk egészséges és 2 éves, eddig csak a kötelező oltásokon volt de az nem tudom mennyibe került.

A kajája a maradék ami nem fogyott el, ha így vesszük ingyen van mert amúgy kidobnánk. Nem kap kutyatápot.

A miénk nem Beagle hanem keverék.

2010. aug. 24. 13:59
 3/11 A kérdező kommentje:
szerintem azért nem jó ha csak ember kaját kap... én kutyatápot szeretnék venni ha meglesz a kutyus
2010. aug. 24. 14:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A beagle nem eszik vészesen sokat (nekem is az van), szóval a tápokra nem kell nagyon sokat költeni. Én egy hónapban néhányezer forintot költök neki tápokra. Ez ugye a táp minőségétől függ (az enyém Dog Chow-t kap).

Az oltása egy éves koráig körülbelül 30ezer forint. Utána ha jól tudom évente még 5ezer, plusz a féregtelenítést gyakrabban kell, az párszáz forint.

Mi csináltattunk neki házat, az volt 15ezer. Nyakörv, pórázok, tálak, ez is mondjuk 10ezer. Én sok-sok játékot vettem neki, erre is költöttem már minimum 10ezret. Amilyen dolgokat tönkretesz, újat kell venni, az is egy kis pénz. Bolhátlanítás, ez sem elhanyagolható.

Van, aki sokkal több pénzt költ rá, van, aki fele ennyit sem. Én ennyit tudok megadni neki.

2010. aug. 24. 14:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Maga a kutya ára is változó.. lehet 15 ezerért is venni, lehet 50 ezerért is. Attól függ, törzskönyvet akarsz-e.

Az oltás darabja 2500-3500 ft, plusz féreghajtó ilyesmi.

A kajában is attól függ mit adsz neki.Nekünk pl. nincs pénzünk drága tápokra, így inkább az olcsóbbat vesszük, de abból keveset kap. Mivel ragadozó, inkább húst veszünk neki a hentesnél.

Ha megbetegszik, az állatorvosi költség aki 20 ezer fölé is mehet.

Kell neki valami ágyikó vagy párna ahol alhat, tálak, póráz, nyakörv, játékok...

És a beagle kiskorában MINDENT szétrág (tapasztalat), azzal is számolni kell, hogy tönkreteheti a tv zsinórját, a 20 ezer ft-os cipőt, tapétát. Vagy akár magát az ágyat, szőnyeget is.

Drága dolog egy kutya! :) De a beagle nagyon makacs, készülj fel rá, hogy rengeteg kárt fog csinálni.

Nálunk is sokmindent szétrágott, pedig a nyugdíjas szüleim a nap 24 órájában vele voltak, és játszótársa is volt, a másik kutyánk. Mégis "unatkozott".

2010. aug. 24. 14:11
 6/11 anonim ***** válasza:

Feltételezem, már megvan minden alapfelszerelés (tálak, fekhely, játékok, póráz, nyakörv, stb.). Ezeken felül ha havi lebontásban nézem: kell táp - jó minőségű egy ekkora kutyának kb. 5-7 ezer Ft. Valamilyen rágócucc (pl. kutyaropi), ami tisztítja a fogát: max. 1000 Ft. Esetleg kutyavitamin: párszázforintos tétel. Tehát kb. 8 ezer forint. Ez persze a teteje. Lehet jó minőségű (bár nem a legjobb) tápot venni már 4 e forintért is (a Chappit, a Pedigree-t és társait inkább felejtsd el). Fogtisztítóból is van 500 Ft-os, a vitamin meg nem kötelező. Ebben a formában meg 4.500 Ft-ból meg lehet úszni.

Ezeken felül fix kiadás a kötelező oltások díja. Nem árt évente egyszer megmutatni a dokinak, hogy minden rendben van-e (bár ez normális dokinál nem kerül pénzbe). Kozmetikusra nincs szüksége, ebben a kérdésben, amire szüksége van azt te is meg tudod tenni (pl. körömvágás).

Persze bármikor előfordulhat, hogy beteg lesz (minél megbízhatóbb helyről veszed, annál kisebb a valószínűsége ennek), ami komolyságtól függően lehet drágább és kevésbé drága, bár olcsó sosem lesz.

2010. aug. 24. 14:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: havi szinten spot-on: 2500-3000 között, és 3 havonta féregtelenítés 1000 Ft.
2010. aug. 24. 14:14
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :D
2010. aug. 24. 14:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha ivartalaníttatod az még olyan 15ezer plussz.
2010. aug. 24. 15:49
 10/11 anonim ***** válasza:

1-tecsós kaja/nap, veszettségi oltás évente

2-komplett kutyabútorkészlet tigrispiton mintás, svarovski kristályos hám, nyakörv és flexi, Gucci kutyaruhák minden hónapra a legújabb kollekció...

Egyik véglet se jó, de érted, hogy mire gondolok.Nem írtad milyen szinten gondoznád.

2010. aug. 24. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!