Kutyások, nyuszisok, hörcsögösök! A kérdésem túl hosszú úgyhogy alulra írom. (? )
Mennyibe kerülne egy kis- és egy nagytestű kutya tartása ha a kutyákat menhelyről hozom+egy dzsungáriai törpehörcsögé? És két törpenyúlé? És összesen? Havonta. Csak körülbelüli válaszokat kérek. És mondanátok ilyen kutyapárosításokat akik megférnek egymással:kistestű-nagytestű.
Az egyik barátnőm nevében kérdezek, mert ő most nem tud egy ideig géphez jutni. Ez az ő álma ugyanis gyerekkorába nem lehetett más állata, csak hala de őt jól gondozta. És természetesen nem egyszerre venné meg őket és a felszereléseiket. És mindennek nagyon alaposan utána nézett úgyhogy ez nem egy ilyen hasra ütéses kérdés. :)
Csak a kutyákról tudok neked bővebb infót írni, meg a hörcsögről.
Nekem közepes keverék kutyám van, egész hónapban elvan egy-két nagy konzervvel meg egy 3 kilós táppal, mert gyakran házi kaját kap. Így ő egyedül kb. havi 2000 Ft-ba kerül, kivéve amikor oltásra kell vinni, akkor kb. 8000 Ft-ot számolj hozzá. Így gondolkozzatok két kutyánál.
Ha menhelyről hozza mindkét kutyust, akkor teljesen jól ki fognak jönni (feltéve ha egy kennelből vannak). De általában jó párosítás a szuka-kan, illetve a két szuka, két kant együtt merészebb dolog tartani.
A hörcsög pedig nem olyan költséges állat, ha egyedül van. Csak az új alom és a kaja árával kell számolni, ami havi 1000-2500 Ft, vagy még ennyi se.
kedves 5os, mint aktiv nyuszitarto 9es 3as valaszolo) mondom, h ez hulyeseg.
Ketrecet es egyebeket sem ugy kell venni, hogy bemegyunk az elso kisallatboltba es ott megveszunk mindent, amit ranksoznak (plane nem egy "divataruhazba"=Freshnapf). Sot, nyulat sem ilyen helyen kell venni.
Ami a ketrecet illeti, szinte mindig van vhol akcio, ha az ember ragaszkodik az ujhoz. Ha nem, akkor a v@teran pl MINDIG van legalabb 250 talalat (most epp 300 ;) ) a ketrec szora, aminek ha csak a 10%a van megfelelo arban es ennek a 10%nak a fele felel meg meretben, akkor is legalabb 10 ketrec kozul lehet valogatni, mondjuk h 7000 HUF alatt. ( ez mostani szamitas, jo 6-8 percet elszorakoztam vele, mire leszukitettem ennyire. De igy pl lehet talalni kivalo minosegu, alighasznalt ketrecet 5500-ert, amihez adnak itatot ajandekba.) Tehat maris nem 10-15e-rol beszelunk, hanem 6-8rol.. ;)
Nyuszi valoban helytol fugg, tenyesztotol kell venni es nem art mar akkor lefoglalni, amikor bejelentik h mikorra varhato alom.
Az oltas az orvosfuggo, mi megyeszekhelyen lakunk es 2500 HUF volt nyaron. (vegig kell telefonalni az orvosokat 500 hufert es kiderul, h ezres nagysagrendu kulonbsegek lehetnek)
A tap valoban nem olcso, foleg ha a premiumtermeket veszi az ember, de nem tappal kell etetni a nyulat, igy akar egy honapig is eleg egy zacsko.
Szenat pedig szinten nem boltba kell megvenni 8-900 hufert, hanem nyaron meg kell venni egy kisbala lucernaszenat egy gazdatol 500hufert es egy evre meg van oldva a kerdes..
Alom: 25kg fapellet volt most a Baum@xban 1000 huf. Ez nekunk 2 honapig biztosan eleg lesz, mivel ritkabban kell cserelni, mint a forgacsot/szenat, raadasul sokkal jobban magaba szivja a szagokat.
wc,szenatarto,itato: ez valoban koltseg, de sztem 2000 hufbol boven megvan, ha az ember nem meno kisallatkereskedesben veszi meg, hanem mondjuk a Tescoban vagy hasznaltan neten vagy epp egy piacon/vasarban.
Zoldsegek ofc, de nalunk zoldseg-gyumolcs mindig van itthon, egyaltalan nem tetel hetente vennie gy kilo repat, egy fej salatat es 3 szem paprikat :)
Nezd, okostonizni is lehet, meg normalis stilusban reagalni is, ahogy en szoktam :) (ha en is ugy reagalnek ahogy Te, akkor kb ezt irnam: Majd ha elmulsz 18, akkor rajossz h mit jelent a stilus, a mondanivalod tagolasa es nem veszel mindent szemelyed elleni tamadasnak. Ha mar elmultal, akkor mar mindegy..;) )
Kepzeld, en is panelben lakom, 59m2-en. Az egy bala szena, az tudod nem egy egyenmertekegyseg. Tehat nem feltetlenul ezeket a hatalmas, ipari meretu balakat jelenti, amiket az ut mellett latsz. Magyarorszagon teljesen std a kismeretu bala is, ami 30*45*80cm. Nekunk pont befer az eloszobaszekreny legalso reszebe ;)
Ertem hogy Szegeden annyi volt az oltas amennyit irtal, allitottam en valaha olyat, hogy nem? Pusztan azt mondtam, h nem feltetlen kell az allatot az elso allatorvoshoz vinni, akihez a legkozelebb lakik az ember.. Shogy a sajat (szerinted botcsinalta) allatorvosomrol (aki amugy ket holgy) is szoljak: A helyi allatkertben is oket hivjak ha ragcsalokkal van problema es 2012ben az MTA Allatorvostudomanyi Kutatointezet kituntette oket. Na? :)
En azt sem allitottam, h nekem hasznalt itatom es WC-m lenne. De ha esetleg megis, akkor semeddig nem tart alaposan lefertotleniteni es lemosni, mielott a nyuszi ele kerul.
Orulok, hogy orulsz, tenyleg okos vagyok.
(( Latod, ilyen sortoresekkel, irasjelekkel tagolt szoveg ;) ))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!