Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Egyesek miért engedik fel az...

Egyesek miért engedik fel az állatokat az ágyra, kanapéra?

Figyelt kérdés

Én még a házba se engedném be az állatot mert hullajtja a szőrét és sok koszt behoz kintről.

Nem zavar hogy sokat kell takarítani utána?

Az még oké ha van egy pléd a fotelban és azon van a macska, de hogy csak úgy simán ráfekszik és utána meg kitudja ki ül bele a macskaszőrbe.

2012. dec. 24. 23:22
1 2 3 4 5 6
 31/59 A kérdező kommentje:

"Én nem tudnám elviselni,hogy a kutyám kint van az udvaron egyedül mondjuk éjjel,én meg kényelmesen bent fetrengek."

Na ezen kiakadtam!

A mi kutyánk még nem is volt bent a lakásunkban, kint van télen-nyáron és semmi baja nincs.

Igaz hogy ez nem amolyan házikedvenc hogy oda megy ahova mi és annyi pénzt költünk rá mint magunkra.

2012. dec. 28. 18:17
 32/59 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ne magyarázd túl, pontosan tudjuk miféle ember vagy.

A kutya csak dísz, vagy csak amolyan kellék (az a "ha már kertesház van, kutya is kell, még ha nem is tűrjük meg magunj mellett az állatokat" gondolkozás)

Sajnos ilyen emberek is vannak, ezt mi állatbarátok elfogadjuk, tény hogy nem szeretheti őket mindenki.

Csak ne mocskold azokat akik szeretik az állataikat, és családtagként bánnak velük, mert ez az ami kiveri a biztosítékot.

2012. dec. 28. 22:31
 33/59 anonim ***** válasza:
100%
és mi a fenének van kutyátok? egyébként meg, nem értem, hogy mi az összefüggés aközött, hogy a kutya oda megy, ahova ti (nyilván a többi se császkál ide-oda egyedül), meg hogy nem költetek rá sok pénzt, és aközött, hogy kint van-e vagy bent, és hogy hova engedik fel. egyértelműen nem szeretitek azt a szerencsétlen kutyát.
2012. dec. 28. 22:41
 34/59 A kérdező kommentje:

Szeretjük de az egy kutya.

Nem az a normális egy állatnak hogy bent van a lakásban, fekszik a kanapén. A nem háziasított állatok mit gondolsz hol vannak? Még csak nem is az udvaron hanem például kint az erdőben ahol nincs nincs táp, nem kapnak kaját ha nem keresnek...

2012. dec. 29. 10:22
 35/59 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod egyáltalán, hogy miket beszélsz?! A kutya falka állat, lételeme a társaság! Te hoztad fel a farkast példának, hát tessék, nézzük. Egy farkas a falkájától elválva rövid úton elpusztul. Egyedül semmi esélye sincs se a túlélésre, se a szaporodásra. A kutyára ez főleg igaz! Egy hihetetlenül szociális lényről beszélünk! A kutya oroszlán, tigris, őz, csimpánz, gorilla és még számtalan más fajba tartozó kölyköket nevel fel! Terel, nyájat őriz! Képes minden fajú állattal kommunikálni! És te ezt a szuper kommunikatív lényt kidobod a kertbe, hogy ott szocializálódjon... Ez a tudatlanság és emberi ostobaság legalja már! Csak néznél bele egy Csányi Vilmos vagy Konrád Lorenz könyve! A kutya értelmi és szociális képességeit tekintve bizonyítottan egy 3-4 éves gyerek szintjén van! Márpedig egy ilyen idős gyereket ha becsuknál a négy fal közé, anélkül hogy a fajtársaival megfelelő módon érintkezzen, nem hiszem, hogy el tudnád képzelni, milyen következményekkel járna! Esetleg ha gondolkoznál, mielőtt valamiről véleményt mondasz, sokat segítene a világnak!
2012. dec. 29. 11:37
 36/59 A kérdező kommentje:

Nagyon sok háznál van a kutya az udvaron.

Sőt szerintem kevesen tartják a kutyát a házban, főleg a nagytestűeket.

Egy háznál még mopszot is láttam az udvaron pedig az szobakutya.

2012. dec. 29. 13:18
 37/59 anonim ***** válasza:
100%

És azért, mert sok tudatlan barom van, ezért te is az leszel. Ez ám az jó magyarázat! De sajnos a szerencsétlenebb emberek nem tudnak a saját fejükkel gondolkozni, inkább követik a nagy tömeget.

Fejlettebb országokban az embereknek eszükbe sem jut olyan, mint neked, hogy kirakják a kutyát dísznek, este elé lökik a kaját és jó ez így.

2012. dec. 29. 13:23
 38/59 anonim ***** válasza:
100%
Azon akadsz ki,amin akarsz.Én a magadfajtákon szoktam.Kb.a XVIII: században volt utoljára divat az a felfogás,hogy kutyának kint a helye.Változik a világ,ha nem vetted volna még észre.És azért messze nem költünk annyit a két kutyára,mint magunkra.Megvan mindenük,oltások,chip,ivartalanítás,napi kétszer kaja stb.de messze nem kerülnek annyiba,mint egy ember.
2012. dec. 29. 13:49
 39/59 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk, nem kéne idekeverni a farkast, meg a vadállatokat. azok ugyanis vadak, a kutya meg háziállat. egyedül elpusztulna, a cica jobban bírja, mert az nem falkaállat, meg félig még mindig vad, de azért neki is jobb, ha aa azdi gondoskodik róla. és akkor mi van, ha van aki bent tarja az állatát? a mi cicánk alapvetően kint voltak, de be is jöhettek, ha úgy tartotta kedvük, és felmehettek a kanapéra is. na és? azért háziállat.
2012. dec. 29. 15:03
 40/59 anonim ***** válasza:
27%
Hú, bocs, de néztem egyet egy-két válaszon... az miért tudatlan barom állat, aki kinn tartja a kutyát az udvaron? Az sokkal inkább állatkínzás, ha vki a nagy testű kutyáját egy 40 nm-es panellakásban tartja. Kell az állatnak a mozgástér. Nincs bajom azzal sem, ha valaki beengedi a kedvencét a lakásba, vagy eleve ott tartja, de akkor vigye gyakran sétálni.
2013. jan. 1. 02:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!