Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem állatként...

Az emberek miért nem állatként kezelik az állatokat?

Figyelt kérdés

mit látok, a kutya nyalja az ember száját....pffuujjj

fodrászhoz,körmöshöz viszi az állatot...(az nem zavarja, hogy ez állatkínzás)

én azt tanultam, hogy az állatot bántani szánt szándékkal nem szabad,

de ha dönteni kell ember vagy állat...

akkor egyértelmű hogy az állat másodlagos...

ha annyira szeretitek az állatokat, akkor miért nem gondozzátok állatként?

ehelyett bezárjátok panelba....

Azt láttam, hogy az kutya előbb kap kaját, mint a csöves aki térden görnyedve kajáért, pénzért koldul?

vlmi nincs itt rendben???...

2009. aug. 4. 19:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Az állat nem "csak" állat, hanem ugyanannak a bioszférának a része, mint mi, tulajdonképpen velünk egyenlőek valahol mi is állatok vagyunk (Hominidae, Homo sapiens sapiens).

Az más kérdés, hogyha a szerelmem és a kutyám/macskám élete között kell dönteni, akkor a párom az első...

Sok kutyát azért kell nyírni, trimmelni, stb, mert MI, az emberiség alakítottuk így a fajtát, és szenvedne az összegubancolódott vagy túlnőtt szőrtől, ha nem nyírnák.

A panelos gondolatoddal viszont teljesen egyetértek.

Viszont, pl én is aludtam már fűben és fán is, akkor nekem nem szabadna, mert ott aludjon a kutya panelban meg az ember? Ennél azért árnyaltabbak a dolgok...

Jha igen: Sok csöves kifejezetten pénzt kér, és ha kaját adsz neki, akkor nem fogadja el/eldobja/stb, sőt van amelyik le is ordibál, hogy ő pénzt kért... Így adjon az ember a csövesnek pénzt? A kutya legalább hálás érte...

2009. aug. 4. 20:07
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Jha igen, még annyit, hogy az ember nyálában és szájnyálkahártyáján is közel annyi baktérium van mint egy kutyáén...
2009. aug. 4. 20:09
 3/13 A kérdező kommentje:

"Jha igen, még annyit, hogy az ember nyálában és szájnyálkahártyáján is közel annyi baktérium van mint egy kutyáén.."

ja igen a kutya még a sz.art is megeszi. és a nyers húst is.

dögöt nem eszik, de kis madárkát ha elbírja kapni, akkor harapdálja...

ezek után nyalja az ember száját...

2009. aug. 4. 20:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

talán mert mi szelídítettük őket meg és felelősséggel tatozunk értük.

az 1. válaszolóval egyetértek: ez árnyalt dolog. én pl. családtagként szeretem az állataimat és előbb etetek meg kóbor állatot, mint pénzt adjak egy csöves piásnak - az állat ugyanis nem tehet róla, hogy kidobták, az alkesz meg magától döntött a semmitevő, részeges élet mellett

2009. aug. 4. 20:12
 5/13 anonim ***** válasza:
77%

Van igazság abban amit mondasz. Az hogy nem kezelik állatként az később sok sok gondot okozhat.

2 dologban nem értek egyet: mi van akkor ha megnyal a saját kutyám? SEMMI. Jó ne a pofám nyalja...de amúgy nem zavar. Bár most látom a kérdésed az emberi szájra irányul :) na azt azért tényleg ne nyalja.

A másik: Még jó hogy előbb a kutya mint egy csöves. A csövi tud gondoskodni magáról,ő tehet arról ami történik. A kutya nekünk van kiszolgáltatva. Persze vannak kivételes csövesek,de fogadjunk hogy a csövesek 99%-a a koldult pénzt is elissza.

2009. aug. 4. 20:18
 6/13 anonim ***** válasza:
57%

"mit látok, a kutya nyalja az ember száját....pffuujjj"

Hát igen. Most mondok egy történetet, ha nem baj.

Van egy ismerősöm, akinek van egy palotspincsije, panelban laknak ők is. Tiszta a kutya mert mindenap fürdeti, meg ágyban alszik a kutya(én nem aludnék a kutyával, tudom, hogy tiszta meg biztos tisztább mint pl. egy BKV-s busznak a korlátja (vagy hogyis hívják) de benne ugy van, hogy kutya aludjon csak a földön(nem kell leszólni miatta, énis szeretem a kutyákat!) És látom, hogy a kutya... hát hogyis mondjam, elvégzi a dolgát, és nyalja a se... ehhmm, szaval értjük miit... és megy a gazdájához és (fuuujjj) nagyban nyalja a száját (a gazdájáét). Ilyetszól: De aranyos vagy puszit adsz a gazdinak????.... Én azt hittem rosszúl leszek. Mikor elköszöntem elhihetitek nem adtam puszit neki...( az ismerősömnek!!! És azóta se adok!)

2009. aug. 4. 20:26
 7/13 A kérdező kommentje:

" meg ágyban alszik a kutya(én nem aludnék a kutyával,"

meg ez is. nem fél hogy ráfekszik??? és agyon nyomja.

2009. aug. 4. 20:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Tény, hogy nem jó, ha a kutya szájon nyalja az embert. Én sem hagyom a kutyámnak és a gyermekeimet is arra tanítom, hogy ne hagyják. Nem aludhat kedvencünk az ágyban, mert ő egy kutya és mi emberek vagyunk. Viszont panelban lakunk. Nem tudom jobb-e itt neki, mint a menhelyen volt, remélem. Véleményem szerint kistestű kutyát, ha rendszeresen sétáltatják nem kínzás panelban tartani. A nagytestű viszont tény, hogy nem odavaló. Bevallom, hogy szívesebben hoztam haza a menhelyről egy kutyát, minthogy elhívjak egy hajléktalant a szállóról, hogy lakjon nálunk. Mert a kutya tényleg nem tehet róla, hogy ebbe a helyzetbe került. Viszont a koldusoknak szinte minden alkalommal adunk valamennyit, lehetőségeinkhez mérten, anélkül, hogy érdekelne mire költi. Én azt láttam itthon, hogy édesanyám karácsonykor mindenből kettőt készített. Egyet nekünk, egyet pedig levitt a hajléktalan szállóra. Nem szabad általánosítani. Minden elesett élőlénynek szüksége van törődésre, gondoskodásra.
2009. aug. 4. 20:47
 9/13 anonim ***** válasza:
40%
Én hagyom hogy nyalogasson a kutyi, mondjuk nem szájon :) panelban szerintem is gáz bármilyen állatot tartani, meg nem csak panelban, hanem alapból lakásban, jó nem hörcsögr gondolok, de sztem már cicát is gáz bezárva tartani... a csövesekről meg annyit, hogy ők nem kéregetnek, azok a koldusok, és 95% uk nem tehet róla hogy hajléktalan lett... :egy állatbarát szoc.munkás :)
2009. aug. 4. 21:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszerű kérdés, igyekszem neked válaszolni.

A kutya sokkal hűségesebb, megértőbb tárd, mint az emberek közül a legtöbb. Sohasem bánt meg, mindig örül neked, nem ver át, nem a saját érdekeit tartja előnyben (ezek ugye nem mondhatóak el a legtöbb emberről).

Kozmetikushoz azért viszik, mert a fajtastandard megkövetel bizonyos fazonú nyírásokat. Ekkor levágják a körmeit, kitisztítják a fülét stb. Ezekre szükség van, higiéniai és egészségügyi okokból. Lehet, kellemetlen az állatnak, de muszáj megcsinálni (mint neked a fogtömés-emberkínzás).

Panelba kutya... erre annyit, hogy nemrég olvastam egy kutyás oldalon, hogy sokkal jobb dolguk van lakásban a kutyáknak, mint kint (falun) a kertben.

Hiszen a kertben éli le szerencsétlen az életét, legtöbbjüket sosem sétáltatják.

A lakásban tartottat ugye 3x sétáltatják- a séta a kutyának olyan, mint a vadászat.

A farkasfalkában úgy történt a vadászás, hogy kora reggel és késő este (mint a séta), napközben pedig pihentek, játszottak, aludtak.

A kutya azért kap előbb kaját, mint a csöves (magamból indulok most ki), mert valaki már több éve késül a kutyavállalásra, utánaolvas, kiválasztja a megfelelő tenyésztőt, majd a megfelelő kutyát. Költ az oltásokra, féreghajtóra, kajára, fekhelyre, játékra. Nem kevés időt tölt a kutyájának nevelésével, tanításával. Szóval mind szellemileg, mind anyagilag nem kis mulatság.

Ezután persze, hogy az energiát és pénzt ráfordított kutyája kap enni tőle, mint az az ember, akit nem ismer és kit tudja, lehet, hogy saját maga miatt van az utcán...

2009. aug. 5. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!